Головне

Путівник для фанів "Зеніта:" Донецьк - місто трудівників, де люблять пити горілку з пивом

17.10.2011 11:20 379 0

Напередодні матчу Ліги чемпіонів "Шахтар" - "Зеніт" на офіційному сайті пітерського клубу розміщений путівник для уболівальників російького клубу, які збираються відвідати цю гру в столиці Донбасу.

Ось найцікавіші витримки з путівника:

- З одного боку, Донецьк - це звичайне місто, а з іншого - особливе. У Донецьку дуже багато індустріальних підприємств, де люди працюють багато і важко, але у них є великий футбольний клуб. Усе місто живе навколо "Шахтаря", а клуб робить багато що для розвитку міста. Тому найперше, що необхідно побачити в Донецьку, - це стадіон "Донбас-арена".

- Біля стадіону розташований Донецький краєзнавчий музей. Відправившись туди, ви дізнаєтеся немало цікавого про місто і його околиці, а також побачите експозицію, присвячену шахтам. У справжню шахту, соляну, можна потрапити в Донецькій області.

- У самому місті тече річка Калміус, але в ній краще не купатися - не дуже чисто. Частіше усього донеччани відпочивають на Азовському морі - до нього їхати лише 90 кілометрів, але в жовтні вода вже досить прохолодна.

- Звичайно, найголовніший напій - це горілка. Більше того, в Донецьку вважають, що її краще пити відразу разом з пивом і кажуть, що "горілка без пива - марно викинуті гроші". Місцевого пива в місті не так багато, як в Петербурзі, але знайти його буде нескладно.

Коментарі ()