Головне

Естонія - Україна - 0:2. Чисто естонська гра

11.10.2011 12:32 902 0
Естонія - Україна - 0:2. Чисто естонська гра

У вівторок, 11 жовтня, у Таллінні українці з рахунком 2:0 легко розбили команду Естонії. Після посередньої Болгарії команда Олега Блохіна знову отримала спаринг із суперником "другого сорту" в європейському футболі.

І хоча Естонія у цьому відбірному турнірі до останнього претендує на місце в плей-офф, але це далеко не та команда перемогу над якою варто гучно святкувати. Тим більше, що до гри з українцями весь естонський народ і їх збірну більш хвилювала не гра з Україною, а результат матчу відбору до Євро-2012 Словенія - Сербія (у разі нічиєї в цій грі чи поразки сербів, естонці виходили в плей-офф турніру з другого місця). Хоча саме це збірну України мало хвилювати менше всього. Синьо-жовті разом зі своїми тренерами мали вирішувати свої завдання.

Стартовий склад українців на цей матч був доволі прогнозованим, зважаючи на список гравців, які приїхали до Естонії.

Ніхто нічим особливо не здивував,як і сама гра у виконані українців. Гравці національної збірної України та кандидати в цю команду зіграли у свій футбол: не гірше, і не краще, ніж раніше. Варто відзначити лише гру Олександра Рибки, який зумів кілька разів видати сейви з гри, і навіть відбив пенальті на останніх хвилинах матчу. Хоча воротарська позиція напередодні Євро має хвилювати Блохіна менш за все.

Навіть у грі з естонцями були деякі проблеми в захисті. Знову пожежна ситуація після виконання стандартів, ну й постійна рокировка оборони через травми провідних гравців. 

Атака - це нова головна біль Блохіна. У грі з Естонію знову ходив по полю Мілевський. Ярмоленко і Коноплянка багато бігали, але ККД був на нулі. Добре, що за напад в цьому матчі відпрацювали Гусєв та Алієв, котрі забили по голу.

Не підсилили гру і заміни Блохіна. Назаренко, Ротань, Гай та Селезньов - це гравці потенціал яких в національній команді на Євро-2012 бачить лише Олег Блохін.

Як би там не було, але перемога над Естонією трохи підніме Україну в рейтингу ФІФА, але навряд чи дасть достатньо інформації тренерському штабу національної команди. Ось вже домашня гра на НСК "Олімпійський" з "Бундесманшафт" має замінити з десяток спарингів на кшталт нинішнього.

Коментарі ()