Головне

Палкін: Луческу мотивує бразильців

06.10.2011 11:09 342 0

Запорукою успіху донецького "Шахтаря" є мікроклімат в команді, котрий вміло підтримується головним тренером Мірчею Луческу.

Про це заявив генеральний директор клубу Сергій Палкін.

"Хтось дійсно налаштований на швидкий переїзд в один з європейських чемпіонатів. Інші не замислюються про це і хочуть проявити себе тут, виграти титули. У будь-якому випадку, навіть якщо гравець і хоче використати наш клуб як трампін для переходу на більш високий рівень, він тут повинен показувати хороший футбол". - впевнений він.

"З іншого боку, бажання бразильців жити в Європі цілком виправдано. Коли вони приїжджають до Іспанії чи Португалії, де такий же клімат, як і на батьківщині, часто навіть не помічають, що змінили країну. До наших же реалій з морозами їм важко звикати", - визнав Палкін.

Він наголосив, що у "Шахтарі" проблем з поведінкою легіонерів немає, бо як буде вести себе група гравців з однієї країни, залежить від тренера команди.

"Луческу володіє португальською, без проблем мотивує бразильців, керує ними. Але ви не перший, хто ставить це питання. Я розмовляв з тренерами і президентами багатьох клубів на цю тему. Так вони теж здивовані, як нам вдається справлятися з такою кількістю гравців з однієї країни", - зізнався він.

"Для того щоб рухатися далі, і клуб, і команда, і тренер повинні бути мотивовані. Мета у "Шахтаря" є. Президент клубу поставив завдання виграти Лігу Чемпіонів, цей орієнтир прекрасно мотивує всіх, у тому числі і Луческу", - підкреслив генеральний директор, пише sportsdaily.ru.

Коментарі ()