Головне

Ліга Європи. "Металіст" відбився у матчі з "АЗ"

29.09.2011 22:41 1165 0
Ліга Європи. "Металіст" відбився у матчі з "АЗ"

Харківський "Металіст" зумів відігратися у матчі 2 туру Ліги Європи з голландським АЗ. Пропустивши у першому таймі підопічні Мирона Маркевича забили гол у відповідь лише у другій половині гри, а ось перемогу так і не вирвали.

АЗ не даремно вважається одним з фаворитів нинішнього чемпіонату Голландії. Команда дисциплінована, фізично сильна  й укомплектована досвідченими гравцями. "Металіст" мав протиставити свою аргентинську діаспору і бразильців Тайсона і Хав`єра. Але якщо Тайсон свій матч відіграв на усі 100%, забивши гол, то аргентинці і Хав`єр не виправдали сподівань.

У Крістальдо збився приціл, Соса і Торрес були малопомітні. Не пішла грав і в Хав`єра, який не міг ні стандарт пробити, ні пас віддати. У першому таймі гості виглядали краще в атаці і надійно тримали оборону.

Гол АЗ забив, завдячуючи невдалій грі захисників "Металіста" при створенні штучного офсайду, і Горяінову довелося витягати м`яч з власних воріт.

У другому таймі "Металіст" знову розпочав з пресингу, атакував, але зрідка доходив до воріт гостей. Пізніше непогані моменти мали Крістальдо та Тайсон, але забракло влучності. З виходом на поле Девіча "Металіст" додав у гостроті і гра біля воріт АЗ стала більш цікавою для вболівальників.

Саме після пасу Девіча свій гол забив Тайсон, здійснивши рейд по тилам голландців. Зрівнявши рахунок у матчі "Металіст" отримав ігрову і територіальну перевагу, але забити быльше не зумів. АЗ ж свою гру вів до кінця і ледве не вирвав перемогу у завершальні хвилини поєдинку, але врятував Горяінов після удару впритул Вернблума.

Воротарю гостей більш пощастило, оскільки кінцівку матчу він провів менш нервово.

У результаті, цілком логічна нічия, а обидві команди залишилися серед лідерів групи G, набравши по чотири очки.

Коментарі ()