Головне

Базилевич: "Шахтарю" важко компенсувати втрату найкращих кадрів

26.09.2011 18:55 364 0

У середу на "Донбас Арені" в матчі 2 туру Ліги Чемпіонів між "Шахтарем" та АПОЕЛом українцям буде непросто компенсувати відсутність дискваліфікованих центрбеків.

Про це офіційному сайту клубу заявив нападник "гірників" 1960-х років, заслужений тренером СРСР Олег Базилевич.

"Будь-яка офіційна гра на такому рівні не може бути легкою або прохідною. Доведеться витратити максимум зусиль, для того щоб вирішити завдання. Звичайно, кадрова ситуація залишає бажати кращого", - визнав він.

"Завжди важко компенсувати втрату кращих найкадрів, а в даному випадку - провідних захисників. Тим більше в розпал турніру. А добитися позитивного результату "Шахтарю", як на мене, має відбутися за рахунок стратегічних рішень", - сподівається він.

На думку фахівця, напружений графік команди позначається, але, незважаючи на це, "Шахтар" має вирішити це завдання і перемогти.

"На цьому рівні всі команди показують досить високий клас, тож буде нелегко. Кожен тренер може змінювати тактику під час матчу, виходячи з того, як розвиваються події. Дуже часто саме це грає вирішальну роль. А АПОЕЛ явно з когорти незручних суперників", - вважає Базилевич.

"Швидше за все, кіпріоти використовуватимуть простір і гратимуть "наскоками", тобто намагатися відбирати м'яч на своїй половині поля, а потім контратакувати", - додав екс-тренер "Динамо".

Коментарі ()