Головне

Депутат від Партії регіонів хоче, щоб фанів "Динамо" покарали за образу євреїв та одеситів

26.09.2011 12:32 698 0

Народний депутат України від Партії Регіонів Вадим Колесниченко звернувся до Генерального прокурора України і Міністра внутрішніх справ України з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності учасників неправомірних дій, здійснених після футбольного матчу між командами "Динамо" (Київ) і "Чорноморець" (Одеса).

Про це повідомляє сайт "Російськомовна Україна".

Також депутат закликав накласти дисциплінарні покарання на співробітників міліції, що не прийняли належних заходів, по припиненню правопорушення.

Як вказано в депутатському зверненні, 18 вересня 2011 року в Одесі після закінчення футбольного матчу "Динамо" - "Чорноморець" уболівальниками київського клубу були здійснені неприпустимі акти ксенофобії і розпалювання міжнаціонального розбрату.

Більше сотні футбольних фанатів київського клубу, під час маршу по центральних вулицях Одеси до вокзалу після закінчення матчу, публічно скандували нецензурні і ксенофобські висловлювання, спрямовані проти євреїв як етнічної групи, а також - проти усіх одеситів. Хоча марш фанатів до вокзалу супроводжувався співробітниками міліції, жоден з представників правоохоронних органів не вчинив необхідних дій з припинення правопорушення з боку футбольних фанатів, чим було порушено норми Закону України "Про міліцію".

Вказаних дії футбольних фанатів з усіх ознак кваліфікуються по санкції ст.161 Кримінального кодексу України "Порушення рівноправ'я громадян залежно від їх расової, національної приналежності або релігійних переконань", ідеться у зверненні депутата.

Коментарі ()