Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Шахтар" 0:0. Хто ж втратив перемогу? ВІДЕО

25.09.2011 02:11 1306 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" - "Шахтар" 0:0. Хто ж втратив перемогу? ВІДЕО

Київське "Динамо" не переконало, що вміє не просто перегравати, а перемагати "Шахтар" у поєдинках, де "гірники" по-справжньому мотивовані. Донецький "Шахтар", в свою чергу, не переконав, що все ще має принципову перевагу у класі над суперником. Отакий "непереконливий" матч став окрасою 11-го туру УПЛ і, вже зараз можна стверджувати, всієї першості.

Сюжет трохи нагадував якесь перетягування канату. Рівний початок кожного з таймів, а потім відрізки хвилин по 15-20, протягом яких одна з команд мала перевагу та мала можливості вирішити все на свою користь. Те, що рахунок так і не було відкрито - заслуга здебільшого воротарів, котрі безперечно увійшли в шорт-лист претендентів на звання MVP матчу.

Почалося все з удару Адріано після подачі кутового. Не дуже високий, але спритний бразилець відірвався на півметра від Попова та пробив ногою - поруч зі стійкою. Забігаючи наперед, скажемо, що у захисника буде аналогічний шанс, коли його загубить нападник, але Попов проб'є головою вище воріт. Потім Ракицький ледве не закинув ударом-навісом м'яч у дальній кут воріт Шовковського, зміна декорацій.

Тепер вже Вукоєвіч після проходу Шевченка підхопив м'яч та впав у штрафному майданчику. Думки з цього приводу розділилися, Сьомін сказав пару "теплих" Луческу, а після гри заявив, що судді помилився, румун вважає, що все було чисто. Оскільки нормального повтору з іншої точки огляду окрім зі спини хорвата не було, то визначитися дійсно важко. Одразу ж Ідейе мав шанс довести, що його зарано почали списувати з рахунків, пройшов Чигринського з Ракицьким та пробивав у дальній кут - поруч зі штангою. Нігерієць дійсно видав блискучий матч, вочевидь і суперник був для нього цікавий, і Сьомін завів його, залишаючи у запасі в попередніх іграх.

"Динамо" продовжувало тиснути. Був згаданий удар Попова, можливість мав Ярмоленко (теж удар головою, і теж неточно), Ідейе скористався помилкою Чигринського, обіграв Ракицького (перший тайм обом захисникам збірної в актив складно занести) та пробив - "Шахтар" врятував лише Рибка! Був ще удар Алієва, але Олександр не зміг як слід вицілити верхній кут воріт, пробиваючи з ходу.

Здавалося, що "Шахтар" вже забувся про атаку, але... Зміна декорацій-2. Адріано непогано приклався здалеку, Хачеріді в останній момент завадив Едуардо пробити з лінії штрафного, Вілліан б'є - і лише реакція Шовковського рятує киян! То хто ж ближчий до перемоги? Здавалося, другий тайм може щось змінити, але ні, гойдалки тривали.

Шевченко пробивав з меж штрафного - Рибка, Гармаш поцілив у стійку, ще пара атак була зіпсована неточними останніми передачами. Далі що? Вірно, не будемо більш повторювати кодові слова. Луческу випустив Косту замість інертного Едуардо, і бразилець одразу додав варіантів у нападі команди, за рахунок маневреності відволікаючи увагу захисників. З'явилася можливість йти вперед у Мхітаряна, Генріх одразу пробив вище поперечини, а трохи згодом міг розстрілювати ворота, але обігравши одного суперника пробити не встиг - під удар кинувся інший. Гострі простріли вдавалися Кості та Тейшейрі, апофеозом став інцидент на 70-й хвилині. Вілліан увірвався до штрафного майданчика, йому в ноги кинувся Шовковський, і одесит Швецов поставив пенальті!

Здавалося, на цьому і все, кінець інтризі, уся надія на пенальтійні здібності Шовковського. Але Олександру демонструвати свої таланти не довелося завдяки лайнсменові, котрий довів одеському рефері, що фолу не було. Цікаво, а нормально ставити арбітра з цього міста на матч проти "Динамо", коли на минулому тижні в Південній Пальмірі обурювалися суддівством в матчі з "Динамо"? І питання тут не у професіоналізмі самого Швецова, котрий заслужено вважається одним з найкращих арбітрів України, а у можливості самої постановки такого питання.

Гра продовжилася. Донеччани за інерцією ще створили хороший момент - Срна "хитнув" Ярмоленка так, що той вилетів за межі поля, навісив, а Вілліан пробив з льоту. Шовковський знову був сама надійність. Здавалося, час вже йти вперед киянам, але заміни Сьоміна були спрямовані на гасіння полум'я біля власних воріт. Нервового Гармаша, котрий вкотре був на межі вилучення, замінив спокійний, але більш "захисний" Михалик, Ідейе, котрий потягнув м'яз, поступився місце Нінковічу, а Гусєв, котрий ще в перерві вийшов замість Алієва поки що не набрав необхідних фізичних кондицій. От і виходить, що додати в кінцівці гри киянам було дуже складно.

Так матч без голів і закінчився. Сказати, що нулі на табло відбивають кількість можливостей у матчі не можна. А от те, що вони чудово демонструють рівність сил у цей вечір - залюбки. От тільки питання залишається відкритим - це "Шахтар" не викладався напередодні гри в Лізі Чемпіонів, де навіть з кіпріотами треба бути обережним, додаючи лише в моменти, коли ситуація справді починала виходити з-під контролю? Чи все ж "Динамо" показало, що не такий вже страшний чорт, як його малюють, і "Шахтар" відверто відскочив, маючи дякувати Рибці та стійці? Кожен з представників обох команд залишиться при своїй думці, нам залишається й далі спостерігати за їхніми нечисленними виступами з рівними за класом командами. Результат - на табло, а значить на сьогодні, 24 вересня, вирішальної переваги нема ні в кого.

Коментарі ()