Головне

Луческу: Гра покаже рівень футболістів "Шахтаря" та "Динамо"

22.09.2011 20:12 451 0

Зустріч "Шахтаря" та "Динамо" в 11 турі першості є дуже важливою - з точки зору престижу, боротьби за перше місце в таблиці та порівняння команд у матчі, що важливий для обох колективів.

"Це дербі чемпіонату, чого ще можна чекати? Ви знаєте, яка боротьба між цими двома клубами. Зараз обидві команди знаходяться на першому місці, і нас розділяє тільки різниця м'ячів. Напевно, у них буде невелика перевага, адже вони грають удома і публіка буде на їхньому боці", - визнав Луческу.

"Сподіваюся, що за всіма показниками нас чекає гра високого рівня. Матч транслюватиметься в багатьох країнах Європи, і хотілося б, щоб гра була дуже видовищною. Люди побачили, який український футбол насправді. Тим більше що на наступному тижні обидві команди беруть участь в єврокубках: одна в Лізі чемпіонів, інша в Лізі Європи", - нагадав він.

Луческу заявив, що, у першу чергу, йому хотілося б, щоб гра не розпочалася з якогось пенальті в ворота "Шахтаря".

"Якщо цього не станеться, ми спробуємо зіграти на високому рівні. Думаю, що гра буде рівна. Вони вигравали у нас матчі, які, за великим рахунком, нічого не значили. Ми ж перемагали, коли вирішувалася доля якогось титулу або проходу далі", - згадує він.

"У "Динамо" свої козирі. Це міць і, природно, супермотівація. За останні роки вони практично нічого не вигравали. Якщо, звичайно, не брати до уваги Суперкубок, який, будемо так говорити, не дуже важливий титул. Так що повинна видатися гра між супермотивованою і дуже організованою командою, якою і є "Шахтар", - каже він.

Щодо порівняння гри з АПОЕЛом та матчу з "Динамо" Луческу відповів, що дуже важливими є обидві зустрічі, адже в одній, можливо, вирішується доля чемпіонату, а у другій можна втратити дуже важливі очкию

"Але за важливістю я б не хотів розділяти ці ігри. АПОЕЛ - для очок у Лізі Чемпіонів, а "Динамо" - і для іміджу, і для підтвердження свого статусу в чемпіонаті України, а також для того, щоб відчувати себе в турнірній таблиці більш впевнено. Завжди порівнюють футболістів "Шахтаря" і "Динамо". Ця гра і покаже їх рівень", - підбив підсумки він.

Коментарі ()