Головне

Кононов та Федецький одночасно відзначили ювілейні матчі

19.09.2011 22:45 386 0

Поєдинок проти "Оболоні" став сотим для Олега Кононова, в якості головного тренера "Карпат", а для Артема Федецького як для гравця команд вищої ліги.

Про це повідомляє офіційний сайт "біло-зелених".

Кононов прийшов в "Карпати" влітку 2008 року. За три повних чемпіонати і 10 турів теперішнього розіграшу Прем'єр-ліги він здобув 35 перемог, 34 рази зіграв внічию та 31 раз програв.

На даний момент Олег Кононов займає друге місце у переліку тренерів-легіонерів за сумою зіграних матчів в чемпіонатах України. На першому - Мірча Луческу, в якого 226 матчів.

Після Олега Кононова йдуть екс-тренер донецького "Металурга" Ніколай Костов (84 матчі) та Юрій Сьомін (63 гри).

У переліку карпатівських тренерів Олег Кононов вийшов на третє місце. Першим уже багато років залишається Ернест Юст - рекордсмен "Карпат". На тренерському містку він провів 242 поєдинки.

Другий - Мирон Маркевич з 210-а матчами. Далі розташувалися Микола Дементьєв (82), Іштван Секеч (77) та Юрій Дячук-Ставицький (72 гри).

Щодо статистики Федецького, то перші його вищолігові кроки робилися в київському "Арсеналі", де він провів 12 матчів. За вже неіснуючий ФК "Харків" Артем зіграв 24 поєдинки і забив 5 голів.

За донецький "Шахтар" він провів 5 ігор та забив 1 гол. У складі львівського клубу в Артема 59 матчів, усі, до речі, зі старту, та 9 забитих голів.

Нагадаємо, що команда не змогла піднести подарунок обом та зіграла внічию з киянами.

Коментарі ()