Головне

Белькевич: За 12 сезонів у "Динамо" не грав лише, коли тренером був Сабо

19.09.2011 21:30 609 0

Валентин Белькевич міг не опинитися у київському "Динамо", якби не Григорій Суркіс та не заграти у команді, якби не прихід Валерія Лобановського на місце Йожефа Сабо.

Про деякі цікаві моменти, котрі супроводжували його виступи за "Динамо" та інші команди, сам півзахисник розповів "Українському футболу".

"Міг залишити Білорусь іще 1994-го, коли була досягнута домовленість із римським "Лаціо" - туди я мав перейти по завершенні осінніх матчів у єврокубках. Але після гри з румунською "Університатею" моя допінг-проба дала позитивний результат, і мені на рік заборонили брати участь у міжнародних змаганнях", - розповів Валентин.

"Яка кішка пробігла між нами з Сабо? Це - до Йожефа Йожефовича. Можливо, я елементарно не вписувався в його концепції, розуміння футболу. Можливо, на позиції розігрувального він хотів бачити іншого гравця (справою мого переходу займався Григорій Михайлович Суркіс)", - сказав Белькевич.

"За київське "Динамо" я провів неповні дванадцять сезонів, а в основний склад не пробивався двічі, коли головним тренером був Сабо. З усіма іншими наставниками - Лобановським, Михайличенком, Буряком, Дем'яненком - спільну мову знаходив. Чи не парадокс?", - дивується білорус.

Щодо своєї ззовні неквапливої манери гри він запевнив, що це візуальне враження, так само, як приміром, і в Артема Мілевського, який показує чудові швидкісні показники під час тестів.

"Період засилля легіонерів? Мене це мало стосується. Моя справа яка? Грати. А селекційна політика належить до компетенції керівництва. Хоча особисто я не помітив якихось радикальних змін із приходом румунів, сербів, нігерійців: вони завжди були у меншості, тому пристосовувалися до норм і звичок колективу", - згадує він.

"Коли йшов до Азербайджану, то, як з'ясується згодом, не знав, куди їду. Азербайджан - дуже специфічна держава (без щонайменших негативних відтінків!), не кожен звикне до неї: там панує іслам і пов'язані з цим своєрідні норови, традиції, звичаї... А я вже не в тому віці був, аби перебудовуватися", - зізнався екс-хавбек.

"Останнім часом, згадуючи ті дві місяці на Закавказзі, схиляюся до думки, що зробив помилку. Треба було завершити виступи у Києві", - цитує Белькевича ukrfootball.in.ua.

Коментарі ()