Головне

Президент "Зеніта": "Шахтар" і "Порту" не поступаються "Інтеру" і "Баварії"

12.09.2011 16:03 471 0

Зверніх настроїв по відношенню до донецького "Шахтаря" чи "Порту" у "Зеніті" немає - команда розуміє, що суперники грають на дуже високому рівні та мають величезний досвід.

Про це заявив президент пітерського клубу Олександр Дюков клубній прес-службі.

"Основним завданням для нас є вихід з групового етапу, тому те, що ми не потрапили в одну групу з очевидними фаворитами, до яких зараз я відніс би "Реал", "Барселону" і "Манчестер Юнайтед", дуже навіть непогано. На мій погляд, на даний момент ці клуби значно сильніше за всіх інших учасників Ліги чемпіонів", - вважає він.

"Однак не погоджуся з тими вболівальниками, які вважають нашу групу нескладною, а вихід "Зеніту" - вже вирішеним. І "Порту", і "Шахтар" - дуже сильні команди. Звичайно, бренди цих клубів не так розкручені і звучать не так голосно, як, скажімо, "Інтер", "Баварія" чи "Арсенал", - визнає він.

"Але на полі грають не бренди, а команди, і в даному випадку все буде визначатися поточним станом і готовністю того чи іншого клубу до турніру. На мій погляд, на даний момент рівень майстерності і класу "Шахтаря" і "Порту" нітрохи не нижче, ніж у названих вище команд", - переконаний Дюков.

Щодо кіпрського АПОЕЛа Дюков зазначив, що кіпріоти - дуже пристойна команда, з якою доведеться непросто і перша гра, може задати настрій на весь турнір.

"Зустрічі з "Шахтарем" і "Порту" визначатимуть, які команди вийдуть з групи. Крім того, у цих матчів особливий підтекст, оскільки російські клуби конкурують з португальськими та українськими за шосте місце в рейтингу УЄФА. Ну а гри з "Шахтарем" можна назвати своєрідною неформальною першістю Східної Європи", - пожартував Дюков.

"Вважаю, що явного фаворита у квартеті немає. Все буде залежати від того, в якій формі підійдуть команди до матчів один з одним. Наявність або відсутність травмованих гравців, поточний функціональний, фізичний, психологічний стан, суддівство, банальне везіння - ось ті фактори, які будуть визначати результат зустрічей", - резюмував він.

Коментарі ()