Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Арсенал". Максимум боротьби - мінімум голів

10.09.2011 21:00 1184 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Арсенал". Максимум боротьби - мінімум голів

Матч проти київського "Арсеанлу" для Мирона Маркевича мав неабияке значення. Напередодні старту в Лізі Європи харків'яни мали продемонструвати свою готовність до боротьби на міжнародній арені. А київський "Арсенал", який останній матч проти "Таврії" провів м'яко кажучи невдало, перш за все хотів реабілітуватися перед своїми уболівальниками.

Здивували і стартові склади команд. Кучук продовжує експерементувати. Місце у воротах вперше у нинішньому сезоні зайняв Погорілий. У захисті грав новачок Лампі, на лавці запасних розпочав Кобахідзе, а замість Міколюнаса місце у півзахисті отримав Аржанов. Через хворобу не потрапив у заявку лідер київської команди Максим Шацьких. У "Металіста" ж у запасі розпочав поєдинок Марко Девіч.

Загалом у сьогоднішній зустрічі обидві команди продемонстрували рівну гру. "Металіст" йшов у наступ, проте оборона "канонірів" не давала можливості для небезпечного завершення. Кияни гостро контратакували, але надійно діяв голкіпер господарів. Не підсилили гру "Металіста" і заміни, які зробив Маркевч. У Торреса було недостатньо часу щоб розкритися, а Девіч після повернення із табору національної збірної України не показав і частини того футболу, який демонструє зазвичай.

Загалом, за весь матч по-справжньому небезпечними епізодами можна назвати лише момент Ковпака, якому після класної комбінації у чотири паси відкрити рахунок не дав Горяінов, і вихід сам на сам Тайсона, коли за п'ять хвилин до закінчення основного часу бразилець не зумів влучно перекинути Погорілого. Був ще удар Гуйе, але м'яч після удару сенегальця просвистів над поперечиною.

Гра так і завершилася без голів. "Металіст" вперше у цьому сезоні не зміг перемогти на власному полі, а "каноніри" вперше не програли в гостях. Для Кучука цей результат можна назвати прийнятним. А от для Маркевича - навряд, тому що:

- один із двох головних конкурентів за місце на вершині турнірної таблиці "Шахтар" у своєму матчі переміг і, маючи у своєму активі 23 очки, вже на чотири пункти випереджає харків'ян;

- інший суперник - київське "Динамо", в домашньому поєдинку проти "Іллічівця" скоріше за все теж не втратить очок і слідом за "гірниками" збільшить гандикап;

- у наступному турі на команду чекає виїздний матч проти "Кривбаса", який, відстаючи від харків'ян всього на три очки, зробить все для того, аби наздогнати "Металіст"...

А після криворіжців на "Металіст" чекає нелегкий матч проти принципового суперника "Дніпра", плюс якщо до цього додати ще і єврокубкову кампанію, то залишається лише одне - спостерігати, чим же здивує Маркевич.

Коментарі ()