Головне

Шахтар - Волинь - 5:1. Донецький клуб готуватиметься до "Порту" у хорошому настрої. ВІДЕО

10.09.2011 00:51 457 0
Шахтар - Волинь - 5:1. Донецький клуб готуватиметься до "Порту" у хорошому настрої. ВІДЕО

Гра із "Волинню" мала стати своєрідним індикатором готовності "Шахтаря" до ігор ЛІги Чемпіонів. В цілому, іспит було складено на "добре", могло б бути і "відмінно", але певні огріхи команда Луческу все ж продемонструвала.

Тренер після складного графіку, котрий мали гравці останнім часом, вирішив комусь дати відпочинок (Срна, Вілліан), перевірити готовність тих, хто відновився після травми (Чигринський, Рац), пограти у два форварди, що ми навряд чи побачимо у виїзній грі проти "Порту". Втім, було б досить безглуздо відпрацьовувати на лучанах модель гри із португальцями. Окрім, звісно, різного рівня гри відрізняється й ігрова модель команд - технічна, чимось схожа на сам "Шахтар" команда з Піренеїв та гренадери Кварцяного.

Ця несхожість теоретично якраз могла б дати шанси підопічним найбільш експресивного тренера України. Адже у донецькому клубі насправді не так багато футболістів, котрі можуть високоякісно діяти "на другому поверсі". Але не так сталося, як гадалося. Перші хвилини ще були більш-менш рівними, але вже по закінченню третини тайму "Шахтар" почав домінувати на полі.

Лінія захисту лучан робила в цій грі ставку на використання штучного офсайду, і, оскільки грати без помилок їй не вдавалося, це означало, що можливостей у господарів "Донбас-Арени" сьогодні буде вдосталь. Раз-по-раз "гірники" втікали до воріт Неділька - Адріано, Дентіньо, знову Адріано. Останній момент і став початком голепаду. "Гірники" вирішили не економити сили перед Лігою Чемпіонів і продовжили грати на повних обертах.

Як наслідок, доволі швидко чергова помилка призвела до того, що Едуардо мав час, щоб закурити, випити чашку кави, а вже потім поміркувати як йому краще забити у ворота Неділька. Втім, до честі хорвати він вирішив обмежитися останнім та й то не більше секунди. Голи забивалися на будь-який смак - от Жадсон блискуче виконав штрафний, а от Адріано зробив дубль після помилки очманілого від помилок партнерів Неділька.

Другий тайм команди починали за рахунку 4:0, і цього разу "гірники" на деякий час взяли паузу. "Волинь" довго чекати на моменти не змусила, все ж не настільки низького рівня у ній гравці, з самолюбством, та й розмова з Кварцяним у перерів мала б якось допомогти. Для початку Рибка вже не вперше у грі не дуже впевнено зіграв на виході під час подачі кутового, але Масло пробив вище воріт. Майкон невдало обробив м'яч після передачі партнера, і Чигринський вибив на кутовий.

Цього разу подача вийшла вдалою, і Майкон забив черговий, 9-й, гол у цьогорічному розіграші УПЛ. Одразу ж Майкон красиво обіграв суперника, віддав на Шумахера, той хитнув Ракицького і ... впав. Замість удару, котрий міг принести йому успіх. Суддя справедливо пенальті не поставив, а "гірники" зрозуміли, що треба вже й самим грати. Пічкур ще встиг обіграти суперника на замаху та пробити з доволі гострого кута, але Рибка був напоготові, а другий гол після корнера Майкон забити не зміг.

Але у відповідь гості отримали повний візок нереалізованих "чорно-помаранчевими" моментів. Адріано, Фернандіньо, Едуардо, Жадсон, особливо "старався" Коста, котрий вийшов на заміну. Бразилець змарнував дві можливості з трьох, але оскільки реалізував першу ж, то вже міг дозволити собі таку "розкіш". Класична контратака після подачі корнера, у якій варто відзначити другий гольовий пас Ракицького.

Висновки? Команда у доброму гуморі готуватиметься до "Порту", лінія атаки виглядає дуже небезпечно (трохи випадав з гри хіба що Дентіньо), ключовий центрбек зміг відіграти усі 90 хвилин гри, нарешті, повернулося перше місце в чемпіонаті, і нехай "Динамо" тепер замислюється над різницею голів. Але маленькі огріхи, на кшталт згаданої паузи у грі та розслабленості (Луческу виглядав дуже незадоволеним під час другого тайму), проблеми під час стандартів біля власних воріт говорять, що вважати "Шахтар" фаворитом групи чи хоча б гри у Порту поки що зарано.

Коментарі ()