Головне

Луческу: Я закохався у Бразилію більше 40 років тому

09.09.2011 16:56 281 0

Бажання Мірчі Луческу будувати командну гру "Шахтаря" має давні коріння і бере початок ще з його виступів у якості гравця.

Про це сам румун розповів представникам офіційного сайту УЄФА, пише прес-служба "гірників".

"У роки моєї молодості Румунія брала участь у деяких турнірах у Південній Америці, в 1966, 1967, 1969, 1970 роках. І для мене було честю завоювати трофей на стадіоні "Маракана", - згадує він.

"Під час турніру проти команди "Індепендьєнте" з Буенос-Айреса, яка на той момент була переможцем Міжконтинентального кубка, грали "Фламенго", "Васко да Гама" і румунська команда", - продовжив він.

За словами Луческу, він отримав тоді приз у якості найкращого гравця турніру, і, напевно, це значно вплинуло на його сприйняття футболу.

"Після цього я закохався в Бразилію, полюбив бразильських гравців, їхній стиль гри, їхню поведінку. Тому, коли я став головним тренером "Шахтаря", я зміг переконати президента клубу побудувати команду на основі групи високотехнічних бразильців", - каже він.

"Ми розраховували на бразильців, на їхню молодість, оскільки їх було легше наставляти. З кожним роком приходило більше і більше гравців, і для них я вивчив португальську", - зізнався тренер.

"Підготовка до ігор, включаючи попередній аналіз, проводиться португальською, для полегшення комунікації з ними. Це дозволило їм повірити в себе. Я допомагав бразильцям, знаючи особливості їхньої освіти й виховання, задля того, щоб вони не зраджували засадам, які склалися", - наголосив він.

Луческу каже, що ніколи не нав'язував бразильцям ту чи іншу схему поведінки, завжди намагався зрозуміти їх.

"І мені вдавалося переконати інших у тому, що необхідно розуміти бразильців, тому що, за великим рахунком, талант - це щось дуже важливе, і всі ми маємо підтримувати його", - резюмував він.

Коментарі ()