Головне

Луческу: Сподіваюся, що в книзі залишилися білі плями

08.09.2011 23:46 201 0

Книгу "Моя шахтарська історія" не можна віднести до творчого доробку Мірчі Луческу - вона є здебільшого плодом роботи журналіста Юрія Юріса.

У цьому зізнався сам румун під час презентації "свого" творіння, пише сайт "Шахтаря".

"Не я писав цю книгу, я провокував, щоб ця книга з'явилася. Є книга, яку я особисто написав, але вона вийшла в Бухаресті. Це було в той час, коли я ще сам грав", - згадує він.

"Мені було 32 роки, і досвід дозволив мені випустити її. Тоді я писав те, що відчував. Тут також відбиті мої почуття, але все це було передано паном Юрісом", - каже румун.

Луческу сказав, що вже читав книгу і зрозумів, що вона написана з усією душею і великою любов'ю до "Шахтаря".

"Ми зустрічалися з Юрісом протягом цього часу кілька разів. Нам дуже допоміг у перекладі мій асистент Олександр Спиридон, він чудово знав, що відбувалося, йому було легше допомагати нам, згадувати якісь події", - дякує Луческу.

"Наші зустрічі завжди проходили перед тренуваннями, теоретичними заняттями, іграми, і це постійно чинило певний тиск. Гадаю, що дуже багато епізодів будуть цікавими для читачів, тут відображено ті успіхи, яких ми добилися за ці сім років", - сподівається він.

"Сподіваюся, що в книзі все ж залишилися білі плями, які вболівальники зможуть заповнити своїми спогадами. Зрештою ж я намагався пояснити, що відбувалося в той чи інший момент, передати свою тренерську філософію", - доадв він.

Луческу сказав, що жодних фінансових претензій з його боку немає - це подарунок клубу, і наклад книги йому невідомий, але він ще подумає щодо перекладу "Історії" на румунську мову.

Коментарі ()