Головне

Ателькін: Чемпіонат Португалії не сильніший за українську Прем'єр-лігу

29.08.2011 18:55 323 0
Ателькін: Чемпіонат Португалії не сильніший за українську Прем'єр-лігу

"Шахтарю"  дісталася цікава група у розіграші Ліги Чемпіонів 2011/12 років, де навіть номінальний фаворит групи - португальський "Порту" - не матиме переваги за рахунок звички грати проти більш сильних суперників, ніж в першості України.

Про це колишній форвард "гірників" Сергій Ателькін, котрий має досвід виступів у першості Португалії, заявив офіційному сайту донецького клубу.

"У цілому підгрупа дуже цікава підібралася! Є три команди, які мають рівні шанси пройти далі, але з рахунків я не скидав би й АПОЕЛ", - почав він.

"Жереб міг бути й гіршим, міг бути кращим - нічого гнівити Бога. Поживемо - побачимо. Цілі і завдання перед "Шахтарем" поставлені. Команда, гадаю, як мінімум захоче повторити торішній результат, а то й зробити крок уперед", - впевнений він.

На думку, Ателькіна "Порту" не постраждає від зміни тренера у міжсезоння, адже в команді вміють розкривати як молодих гравців, так і наставників.

"Я не думаю, що в «Порту» зараз щось кардинально змінилося. Все-таки клубна система була побудована роками, і не варто кричати караул через те, що за останні три місяці клуб залишив тренер і два футболісти", - вважає екс-нападник.

"За "Порту" взагалі цікаво спостерігати, причому я маю на увазі не лише минулий або попередній сезони. Згадати можна і той час, коли Моуріньо виграв із клубом Кубок УЄФА, а наступного року - Лігу Чемпіонів. Тоді також такого собі ніхто й уявити не міг", - зізнався він.

"Проте команда хороша, добротна, європейського рівня. Те, що чемпіонат Португалії не сильніший за українську Прем'єр-лігу, я можу твердо сказати, а "Порту" вдається домагатися успіхів на міжнародній арені", - резюмував Ателькін.

Коментарі ()