Головне

Прем'єр-ліга. "Таврія" - "Карпати" 1:1. Чергова нічия кримської команди

22.08.2011 00:02 531 0
Прем'єр-ліга. "Таврія" - "Карпати" 1:1. Чергова нічия кримської команди

За інших обставин звітний поєдинок міг вийти достатньо цікавим і напруженим. Адже "Таврія", яка добре підсилилася влітку і тепер всерйоз претендує на потрапляння до єврокубків, приймала дійсного їх учасника – львівські "Карпати", які останніми роками зарекомендували себе як хоч і не гранд, але один з найміцніших клубів країни.

Але така вже доля цього туру, який умістився між двома стиковими матчами Ліги Європи: "Карпати" пішли ще далі за "Ворсклу" та "Дніпро", виставивши майже повністю новий склад порівняно з основою, що грала у Греції і, ймовірно, зустрінеться з ПАОКом за кілька днів.

Тож очікуваного опору "Таврія" цього вечора не зустріла і з перших хвилин заволоділа ініціативою. Могли сімферопольці знімати всі питання ще у першому таймі, якби реалізували хоча б половину своїх моментів, але не таланило по черзі Назаренку, Фещуку та Любічічу. Тож задовольнилася кримська команда лише одним голом-красенем, який після чудової комбінації забив Максим Калініченко.

Після голу "Таврія", у складі якої достатньо багато немолодих гравців, дещо заспокоїлася і знизила темп гри. "Карпати" ж і до перерви, і після неї особливо не мали можливостей завадити кримчанам довести матч до логічного фіналу. Та і не ставили львів’яни собі такої мети за будь-яку ціну. Красномовно тут виглядає заміна Федецького після перерви, аби поберегти одного з лідерів перед грою у четвер. Тим не менш, коли здавалося, що матч так і завершиться мінімальною перемогою "Таврії", сталася несподіванка.

Гол "Карпат" вийшов абсолютно неочікуваним. Якимось чином опинився Мартинюк на фланзі сам-один і віддав чудову передачу до карного майданчика, де Лукас без проблем розібрався з Даміром. Пропущений м’яч шокував "Таврію", яка просто не зуміла знову мобілізуватися і врятувати становище.

Хоча міг рахунок ще змінитися в обидва боки, причому три нагоди для цього вмістилися в хвилини, додані арбітром до основного часу. Спершу двічі "Карпати" мали забивати, але ні Кравченко, ні Кополовець не скористалися своїми моментами (і не поділилися м’ячем із Лукасом, який обидва рази був вільний на ще вигіднішій позиції). А вже на останніх секундах пробивав із п’яти метрів Сергій Назаренко, але ударові екс-дніпрянина зовсім трохи не вистачило точності.

Отож, маємо у підсумку нічию, яка, схоже, цілком влаштовує "Карпати", незважаючи на їхнє складне турнірне становище. Олег Кононов явно більше думає про гру з ПАОКом, сподіваючись повторити минулорічний подвиг, а проблеми внутрішнього чемпіонату збирається вирішувати пізніше. А от "Таврії" та Семенові Альтману явно не позаздриш: 5 нічиїх у 7 матчах! Вже вкотре перемога вислизає з рук. Як навчити своїх гравців нарешті доводити гру до перемоги? Над цим і продовжить ламати голову досвідчений тренер.

"Таврія" (Сімферополь) - ""Карпати" (Львів) 1:1 (1:0)

Голи: 1:0 - Калінічіенко (33), 1:1 - Лукас (78)

"Таврія": Дамір, Любічіч, Джурічіч, Монахов, Шиндер, Назаренко, Галюза, Любеновіч, Калінічіенко, Фещук (Ідахор, 66), Гуменюк

"Карпати": Богатінов, Петрівський, Балажиц, Борха, Федецький (Ощипко, 46), Кравченко, Годвін, Кополовець, Мартинюк, Пачеко (Лукас, 62), Воронков (Батіста, 58)

Попередження: Годвін (6), Галюза (11), Джурічіч (14), Балажиц (41), Кополовець (43, Любічіч (48), Любеновіч (65), Мартинюк (69), Назаренко (71), Лукас (89).

Коментарі ()