Головне

Прем'єр-ліга. Хлопці Яремченка "Шахтарю" не суперники. ВІДЕО

21.08.2011 21:09 671 0
Прем'єр-ліга. Хлопці Яремченка "Шахтарю" не суперники. ВІДЕО

Сподіватися, що "Іллічівець" відбере очки у "Шахтаря", не доводилося. По-перше, маріупольці фактично є фарм-клубом донеччан, адже серед гравців цієї команди багато орендованих саме зі складу "гірників". По-друге, перемогти на "Донбас Арені" у чемпіонатах України наразі вдавалося тільки "Оболоні". Ну можна пригадати ще дві нічиї на новому стадіоні у виконанні "Дніпра". Однак рівень "Іллічівця" та "Дніпра" порівнювати буде недоречно.

Звичайно, маріупольці могли розраховувати на тренерський талант Валерія Яремченка. Саме цей наставник у минулорічній першості, обігравши в останньому турі "Динамо", залишив "Іллічівець" у когорті найсильніших. Вдало Яремченко розпочав і цей футбольний рік - перемога над "Карпатами". Але потім азовці взяли лише два очки у п'яти матчах. Тому шансів у маріупольців у грі проти Луческу та його команди практично не було.

Протрималися гості "аж" сім хвилин. До того моменту, коли Срна подав кутовий, Селезньов головою перепасував на Едуардо, а той також головою випередив Шуста. Варто відзначити гру Богдана. Якби не цей молодий воротар, то "Іллічівець" міг пропустити набагато більше. Також одного разу на допомогу голкіперу прийшла стійка ( у другому таймі після удару Адріано).

Луческу напередодні казав, що змінить склад, щоб дати відпочити лідерам і перевірити найближчий резерв. Своє слово Мірча стримав, зробивши чимало замін у стартовому складі. Так от, хотілося б покритикувати захист у звітній грі. Проблеми у Ракицького та Кривцова почалися з 16-ої хвилини. Центральні захисники забагато дозволяли суперникам, хоча ті скористатися цим ніяк не могли - все летіло повз ворота Рибки.

Апогею ці проблеми досягли після... вилучення оборонця "Іллічівця" Невмиваки. Донеччани, очевидно, вирішили, що маріупольці вперед іти не будуть, тому з'явилося розслаблення. Спочатку дали пробити Чайковському (хоча тут більше питань до півзахисників), а потім Ракицький із Кривцовим просто спостерігали, як Федотов виходив віч-на-віч з Рибкою. На щастя "гірників", форвард пробив занадто невдало. Також пригадується удар Окріашвілі - тепер свою реакцію показав Рибка.

А загалом перемога "Шахтаря" є прогнозованою та легкою. Навіть враховуючи вищезгадані моменти азовців. Робити висновки буде Містер. Хоча особливих висновків тут немає - увесь Донецьк чекає повернення Чигринського, який досі заліковує травму. Водночас у нападі все нормально, адже голи є. Та і лідери перепочинок отримали.

Коментарі ()