Головне

Петров: Краще грати 90 хвилин в "Кривбасі", ніж виходити на 10-15 в "Динамо"

20.08.2011 23:19 542 0
Петров: Краще грати 90 хвилин в "Кривбасі", ніж виходити на 10-15 в "Динамо"

Один з найбільш перспективних півзахисників України Кирило Петров все ще може заграти у рідному для себе київському "Динамо", але досягти статусу гравця основи він швидше зможе, виступаючи за інший клуб.

Таку думку висловив в інтерв'ю після матчу проти "молодіжки" столичного клубу сам хавбек, котрий наразі перебуває у складі криворізького "Кривбасу".

- Кирило, розкажи, чому ти все-таки вирішив, будучи вільним агентом, підписати новий контракт з "Динамо", хоча була можливість поїхати грати за кордон?

- Я завжди мріяв грати в "Динамо", але мені хотілося мати ігрову практику, і я вирішив продовжити кар'єру в "Кривбасі" на правах аренди.Надеюсь, що граючи в "основі" "Кривбасу", буду на увазі в тому числі і у тренерів "Динамо". Що стосується інших пропозицій, то я не знаю, наскільки вірна ця інформація, це треба питати у мого агента.

Мені надійшла пропозиція від Ігоря Михайловича, ми з ним поговорили і дійшли згоди. До речі, вільним агентом я не був. Цей статус може бути тільки після 23-х років.

- Те, що ти вимагав поліпшення особистого контракту - теж неправда?

- Ну, враховуючи те, що попередній контракт з "Динамо" я підписував у 17 років, звичайно, хотілося трохи поліпшити умови. Але нічого надприродного я не хотів. І ми знайшли компроміс.

- А якби ти пішов з "Динамо", компенсація була б великою?

- Я не знаю, це не до мене питання. Я з дитинства в "Динамо", і можна уявити, скільки на мене було витрачено. Думаю, починаючи з дитячо-юнацької школи, накопичилася пристойна сума.

- Ти вважаєш, краще грати в "Кривбасі", ніж як, наприклад, твій товариш Парцванія, проводити матчі в "молодіжці" "Динамо"?

- Я не знаю, про що думає Темур, а в мене одне бажання - грати. І не в дублі проти дітей. Мені 21 рік, і для мене зараз головне - ігрова практика. Я не зациклююсь на назві клубу. Мені краще грати 90 хвилин в "Кривбасі", ніж виходити на 10-15 хвилин в "Динамо" чи в якомусь "Шахтарі" або "Металісті".

- У "Динамо" прийшов Аруна, і багато вболівальників згадали тебе, адже нігерієць грає на твоїй позиції, але кажуть, що він - більшою мірою універсал ...

- Я за цим гравцем не стежив, тому що зараз в "Кривбасі" у мене нова позиція (Кирило грає на правому фланзі оборони - Чемпіон). Все залежить від тренерів. В принципі, я можу грати по будь-якій схемі, але потрібен час для адаптації. Якщо я повернуся в "Динамо", він теж знадобиться. Якщо тренер буде мене ставити, награвати і все пояснювати, я думаю, що проблем не буде.

- Сьогодні ти грав за молодіжний склад, бо завтра не можеш вийти за умовами контракту?

- Так. Ні я, ні Денис Бойко проти "Динамо" грати не можемо. Ми дзвонили Ігорю Михайловичу, просили, але він не дозволив.

- У "Кривбасі" ти напевно як вдома, там багато динамівців?

- Ну, "неколишніх" динамівців тільки двоє. З Денисом ми ще з академії разом, потім грали і за "Динамо-2", і за "молодіжку" - взаєморозуміння у нас хороше.

- Як, на твій погляд, зіграв сьогодні "Кривбас"?

- Я, чесно кажучи, не дуже добре в курсі, на що здатні ці хлопці, адже я не всіх навіть по імені знаю. Можливо, на сьогодні це їх максимум. А три людини з першої команди - це звичайно не багато.

Ми не завжди навіть знали, яким має бути продовження атаки. Ззаду вродеби м'яч тримали нормально, а з просуванням вперед були проблеми. Гол я не бачив - як раз був у роздягальні. Але в цілому можу сказати, що гра була дитячо-юнацького рівня.

- Сьогодні в "Динамо" грають зовсім молоді вихованці школи. Як ти думаєш, які у них перспективи?

- Все від них залежить, від того, як вони будуть працювати на тренуваннях, як зможуть показувати, що вони вміють, і не жаліти себе. Найголовніше - бажання.

- Коли можна очікувати твого повернення в "Динамо"?

- Якщо мені дадуть зрозуміти, що в Києві тренери на мене розраховують, не буду сумніватися ні хвилини. А поки буду робити все можливе для того, щоб довести, що я повинен повернутися в "Динамо". Я йшов в "Кривбас" для того, щоб повернутися. Сподіваюся, що за час, що залишився оренди (до нового року - Чемпіон) Я зумію довести, що я виріс як футболіст, - цитує Петрова dynamo.kiev.ua.

Коментарі ()