Головне

На перший угорський Футбольний фестиваль чекають зірок українського футболу

20.08.2011 21:58 212 0

Колишні футболісти київського "Динамо" - члени збірної СРСР будуть головними героями першого в Угорщині Футбольного фестивалю (FociFesztival), який відбудеться 27 серпня у містечку Телкі.

Центральним матчем на головному стадіоні у Телкі стане зустріч футбольних збірних СРСР і Угорщини зразка 1986 року - суперників групового турніру мексиканського Чемпіонату світу з футболу.

У складі екс-збірної СРСР, кістяк якої 25 років тому становили гравці київського "Динамо" (13), виступатимуть, зокрема Ігор Беланов - володар "Золотого м'яча"-1986, а також його одноклубники Олександр Заваров, Андрій Баль та Володимир Безсонов - олімпійські чемпіони -1986 р., переможці Кубка європейських кубків.

За колишню радянську збірну, яку очолював знаменитий головний тренер Валерій Лобановський, виступатиме також один із кращих її півзахисників Василь Рац - колишній гравець київського "Динамо" і будапештського "Ференцвароша". Ворота захищатиме Ринат Дасаєв, який протягом 91 матчу стояв на сторожі воріт радянської збірної і у 1988 році був визнаний найкращим воротарем світу.

Дві команди зустрічалися 25 років тому у груповому турнірі фінальної частини XIII Чемпіонату світу з футболу у Мексиці. Тоді на стадіоні Ірапуато збірна СРСР у матчі з командою Угорщини отримала найбільшу за всю історію участі у фіналах світової першості перемогу, вигравши з рахунком 6:0.

Як заявили на прес-конференції організатори першого в Угорщині Футбольного фестивалю, господарі майданчика обіцяють взяти у футбольних зірок радянської збірної реванш за прикру поразку, пише ukrinform.ua.

Коментарі ()