Головне

Ліга Європи. "Літекс" - "Динамо" 1:2. Позитивний результат за відсутності гри

19.08.2011 01:08 1340 0
Ліга Європи. "Літекс" - "Динамо" 1:2. Позитивний результат за відсутності гри

Можна з упевненістю констатувати, що невихід "Динамо" у груповий етап Ліги Європи стане справжнім фіаском для киян. Навіть важко уявити, якою буде реакція прихильників "біло-синіх". Особливо активних уболівальників - фанатів, з якими у керівництва клубу останнім часом склалися непрості відносини. Це якщо згадувати матч з "Карпатами", прецедент зі стягом із зображенням Бандери, а також висловлювання Ігоря Суркіса й Артема Мілевського. Нападник, до речі, недовго проходив в улюбленцях фанатів - слова про повернення міліції на стадіон звели нанівець позитивне ставлення фанів після його жестів на адресу "Шахтаря" у поєдинку за Суперкубок.

Розуміли важливість протистояння і у структурі "Динамо". З обережністю висловлювалися про "Літекс" Юрій Сьомін і його помічник Борис Ігнатьєв. Головний тренер зазначив, що команда з Ловеча недаремно двічі поспіль стала чемпіоном країни. А Ігнатьєв пішов ще далі та заявив, якщо вірити ЗМІ, що киян у Болгарії влаштує нічия. Коментувати тут нічого... Команда, яка розраховувала на потрапляння до Ліги Чемпіонів, тепер уже буде рада виїзній нічиїй з чемпіоном далеко не першої у футбольному світі країни?

Футболісти ж були налаштовані по-бойовому. Навіть зважаючи на те, що команді не могли допомогти Андрій Шевченко й Олег Гусєв, які у нинішньому "Динамо" є лідерами. Браун Ідейє віддавав належне супернику, але запевняв, що "динамівці" переможуть болгарів в обох зустрічах. Огнен Вукоєвіч також зазначив, що "Літекс" хороша команда, однак кияни вже мають замахнутися на фінал Ліги Європи. Тому такий клуб "біло-сині" зобов'язані були проходити, - натякав хорват.

Що ж, Ідейє був правий. До того ж ще і сам безпосередньо доклав зусиль до позитивного для "динамівців" результату. За 13 хвилин до завершення гри Браун відгукнувся на м'яку передачу Романа Єрьоменка й ударом головою приніс "Динамо" першу перемогу у єврокубковій кампанії сезону-2011/12. У цьому моменті ще варто відзначити чуття Мілевського, який, перебуваючи спиною до воріт, віддав п'ятою точний пас на Єрьоменка.

Не обійшовся без Мілевського і перший гол. Юссуф довгою передачею знайшов Ідейє, той відкинув назад на Попова, а Горан точно прострілив на Артема. Далі нападник продемонстрував свою техніку, чим змусив воротаря порушити правила, а суддю призначити пенальті. Нінковіч з 11-ти метрів не схибив.

Святкували кияни недовго. За п'ять хвилин Янев отримав м'яч по центру воріт і метрів з двадцяти змусив Шовковського капітулювати - м'яч після його удару влетів у "дев'ятку". "Динамівці" за гру перед власним штрафним майданчиком програли майже всі підбирання. І якби той же Янев або його партнери були точнішими, то голкіперу "біло-синіх" було б непереливки. Не можна так грати поблизу власних воріт. Все ж таки не вистачає Сьоміну у центрі захисту Тараса Михалика.

Власне, пригадати щось ще, окрім моментів із забитими м'ячами, у киян досить важко. "Динамо" продовжує невиразно проводити поєдинки у нинішніх єврокубках. І щастя підопічних Сьоміна, що на шляху потрапився саме "Літекс", а не більш серйозний суперник, який би міг легко скористатися тими дитячо-юнацькими помилками захисту.

Як би там не було, але "Динамо" тепер має хороший заділ перед повторним матчем. "Біло-сині" просто зобов'язані проходити у груповий етап, інакше... Інакше буде те, про що написано у першому абзаці. Розслаблятися Сьоміну та його футболістам точно не варто. Не хочеться, щоб повторився двобій з "Дрогедою"

Коментарі ()