Головне

Ліга Європи. "Металіст" - "Сошо" 0:0. Другий матч буде веселішим

19.08.2011 00:58 1029 0
Ліга Європи. "Металіст" - "Сошо" 0:0. Другий матч буде веселішим

За великим рахунком, писати про цей матч нема чого, якщо зосередитися на тому, щоб буденно рахувати гольові моменти. "Сошо" зумів нав'язати супернику вигідну йому гру - в'язку, із значною кількістю затримок та доволі повільним темпом. Французи нібито збільшили свої шанси на вихід далі, але один-єдиний гол "Металіста" змінить усе, от тільки його ще треба забити.

Окрім порівняння з типовою грою французької першості ця зустріч нагадала нещодавній матч збірних України та Франції у Донецьку. Тоді гості теж не викладалися по повній, але в кінцівці гри зуміли додати та просто ідеально скористатися фізичною та психологічною втомою команди Блохіна. Вочевидь, герой тієї гри Мартен, котрий двічі забив П'ятову, переповів своїм товаришам рецепт успіху проти українців і команда помітно пожвавилася в останній 10-хвилинці.

От тільки українців, котрі могли б не витримати, на полі в цей раз майже не було. Екс-тренер збірної Маркевич показав наскільки "високої" думки він про здатності вітчизняних гравців, які є в його розпорядженні. Один-єдиний Горяінов в "основі", та й того не було б, якби був здоровим Дишленковіч. Є ще, звісно, Едмар, але ви самі все розумієте. Мирон Богданович, котрого не обмежує ліміт, має чудову змогу перевірити, куди його приведе така довіра до латиноамериканців.

З останніх на полі не виблискував на полі ніхто. Добротний "середній" - як для них - рівень. Іноді вмикався Тайсон, іноді активним був Крістальдо, котрому помітно бракувало габаритів у боротьбі з немаленькими захисниками. Соса та Хав'єр відіграли ще гірше за попередню пару, причому інертність капітана "Металіста" змусила замислитися, наскільки ж команда зараз залежить від нього. Показником його невезіння є момент у другому таймі, коли Хав'єр навіть не зумів влучити у ствір воріт, виконуючи штрафний метрів з 19. Такі штрафні він зазвичай реалізує з заплющеними очима, а зараз... З огляду на це буде цікаво подивитися на команду без свого лідера, котрий пропустить наступний матч за дискваліфікацію після матчу з "Оболонню".

Деяке пожвавлення вніс у гру Девіч, Марко за півгодини робив усе, щоб донести до Маркевича претензії на місце у "старті". Екс-серб підключався з обох флангів, прострілював, дриблінгував, не цурався віддати партнерам м'яч у ситуації, коли міг бити сам. Так Соса після відкидки Девіча метрів з 10 пробив повз порожній кут воріт Рішара, змарнувавши другий найкращий момент своєї команди у грі.

В "Сошо" сподобався правий хавбек Будебуз та центрбек Перкі, котрий відпрацював у захисті майже без помилок. А от Мартен трохи відійшов у тінь, запам'ятавшись хіба що кількома спробами закрутити м'яч у ворота з кутового. Від футболіста, котрий в останньому сезоні у першості Франції віддав 17 гольових передач чекаєш трохи більше. Хоча треба робити скидку на те, що тоді поруч був Ідейе, у здібностях якого ми вже встигли переконатися. Не поступався йому й партнер по атаці Маїга, котрий скандалить, бажаючи переїхати до англійського "Ньюкасла". От і доводиться "Сошо" грати без яскраво вираженого форварда-бомбардира, от і виглядав він в атаці непереконливо. Якщо ситуація до другої гри не зміниться, в цьому буде шанс харків'ян. Все ж таки складно вірити, що ця команда здатна провести дві "сухих" гри поспіль. А гол на виїзді, як ми вже зазначали, змінить усе.

Коментарі ()