Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" у меншості перемогло у дербі "Арсенал"

13.08.2011 21:37 1696 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" у меншості перемогло у дербі "Арсенал"

Чи не вперше за всю історію українського футболу у Києві очікували справжнє дербі. У дуже непоганій формі до гри з "Динамо" підходив "Арсенал". "Червоно-сині" ще не програвали у нинішньому сезоні, здобувши дві перемоги у п'яти матчах. Окрім того, вони відібрали очки у таких команд, як "Дніпро" та "Шахтар", що заслуговує на повагу.

Підопічні ж Сьоміна останнім часом не радують. Виліт з Ліги Чемпіонів, невиразна гра у чемпіонаті, а також незрозумілі настрої у середині команди робили "Динамо" не таким уже і фаворитом. На жаль, рознюхати, що насправді відбувається у стані "біло-синіх", неможливо, але приклад Мілевського говорить сам за себе. Його форма та гра в останньому поєдинку, у складі збірної проти шведів, не заслуговує навіть на критику. Краще промовчати...

Сам матч розпочався з півгодинною затримкою. Тому виною став затор на Столичному шосе у Києві, де будують нову розв'язку до Євро-2012 (самому нещодавно довелося простояти там годину, - авт.). "Динамо" просто вчасно не змогло дістатися зі своєї бази у Конча-Заспі до стадіону.

У стартових складах командах відразу впали у вічі кілька несподіванок. Найкращий бомбардир "канонірів" Йонуц Мазілу не потрапив навіть у заявку (кажуть, у нього ушкодження), а у "Динамо" з перших хвилин вийшли Шовковський, Бетао, Гармаш і Мілевський. Ще одним цікавим фактом стала присутність у запасі бразильця Корреа. В "Арсенала", у порівнянні з грою проти "Шахтаря", у старті відбулося відразу п'ять змін.

І "Арсенал" справді непогано розпочав двобій. У першій половині першого тайму вони не поступалися грізному супернику. Бували відрізки, коли підопічні Кучука навіть володіли ініціативою. Бензину у вогонь підлив і арбітр зустрічі Євген Арановський, який за довгий язик вилучив Дениса Гармаша. У той момент здалося, що "динамівцям" буде непереливки.

Щоправда, до того номінальні гості вже повинні були вести у рахунку. Спочатку Даніло Сілва влучив у стійку воріт Боровика, потім Мілевський не використав вихід один на один, а згодом воротар врятував "Арсенал" після пострілу Ідейє.

Однак сталося не так, як гадалося. На 36-ій хвилині Шершун прихопив Ярмоленка у власній штрафній, і суддя показав пенальті. Досвідчений Шевченко молодого Боровика спокійно переграв. А за хвилину той таки Андрій шедевральним пасом вивів на ворота Ідейє. Браун шансом скористався та забив свій п'ятий м'яч у нинішньому чемпіонаті.

У другому таймі "динамівці" на своєму рівні відіграли хвилин п'ятнадцять, а потім відійшло у захист, запрошуючи атакувати "червоно-синіх". Дивного нічого не було, адже "біло-сині" з 23-ої хвилини діяли у меншості. "Арсенал" мав з десяток кутових, однак пробити Шовковського їм не судилося у цей вечір. А коли гравці і вигравали другий поверх, то поцілити у ствір воріт не вдавалося.

Поєдинок так і завершився важкою перемогою "Динамо". У меншості! А от "Арсенал" розчарував. Після хорошого старту команда відверто провалила дербі. Можливо, причиною тому є затримка стартового свистка абощо. У будь-якому випадку Кучуку є ще над чим працювати.

Коментарі ()