Головне

Футболісти іспанської ліги оголосили страйк

11.08.2011 18:24 341 0

Гравці клубів двох вищих дивізіонів Іспанії - Примери і Сегунди - не вийдуть на матчі першого і другого турів чемпіонату, якщо до того моменту не буде підписано Колективна угода між Ла Лігою та Асоціацією футболістів.

Про це заявив сьогодні президент Асоціації футболістів Іспанії (AFE) Луїс Рубіалес на загальних зборах, де були присутні більше 100 футболістів, у тому числі капітан "Реала" і збірної Іспанії Ікер Касільяс, капітан "Барселони" Карлес Пуйоль, Хабі Алонсо, Фернандо Льоренте, Санті Касорла та інші відомі гравці, а також представники профспілок гравців з інших країн і світового профспілки FIFPro.

"Гравці зібралися разом щоб сказати: "Досить. Ми прийняли остаточне одноголосне рішення про страйк на час першого і другого турів приклади і Сегунди. Чемпіонат не почнеться, поки Ліга не підпише нову Колективну угоду", - сказав він.

"Футболісти не хочуть більше грошей, вони хочуть отримати гарантії за контрактами, домогтися виплати боргів минулого, насолоджуватися грою в здоровому суперництві і в умовах рівноправності, коли до гравців ставляться однаково, незалежно від того, за який клуб вони грають", - підкреслив Рубіалес.

Асоціація запропонувала превентивні заходи, які існують у Німеччині, Англії та Нідерландах, де клуб, який не буде платити своїм футболістам, позбавляється права брати участь у змаганнях.

"Ми попросили Лігу ввести правило, при якому у разі тримісячної заборгованості перед гравцем, він отримає право розірвати контракт, і, здавалося, домовилися, але в підсумку це рішення знову відклали. Ліга робить все, щоб відкласти рішення, про яке ми вже домовилися", - цитує Рубіалеса sports.ru із посиланням на видання AS.

Нагадаємо, що чемпіонат в іспанській Примері мав розпочатися 20 серпня, а у Сегунді - 21 серпня.

Коментарі ()