Головне

Лаштувка: Дуже важливо в першій грі забити і не пропустити

05.08.2011 20:48 267 0

Дніпропетровський "Дніпро" має не боятися суперників рівня "Фулхема", якщо хоче довести, що його претензії на міцний європейський рівень - не порожній звук.

Заявою такого змісту голкіпер "Дніпра" Ян Лаштувка прокоментував підсумки жеребкування раунду плей-офф Ліги Європи.

"Фулхем" - дуже важкий, серйозний суперник. Думаю, що перед нами стоятиме складне завдання. До того ж, у першій грі ми приймаємо англійців будинку. Нам потрібно зіграти так, щоб ми мали запас міцності перед матчем. Тим більше, що перед "Фулхемом" нас чекають два не менш складних і важливих поєдинку у внутрішньому чемпіонаті - в Одесі і з "Шахтарем" вдома", - сказав він.

"Перша реакція була стриманою. Звичайно хотілося б зіграти з іншим суперником. Але якщо ми хочемо зіграти в груповому турнірі, тоді нам потрібно не дивитися на тих, хто нам протистоїть, а грати в свою гру. Як, наприклад, ми це робили в кінці минулого чемпіонату України, коли, думаю, нам в актив можна було б занести кубкову і гру в чемпіонаті проти "Шахтаря". Були інші хороші ігри", - нагадав чех.

"Фулхем" - міцна англійська команда. Може, нам на користь піде той факт, що чемпіонат в Англії ще не почався, на відміну від нашої першості. У таких умовах у нашого супротивника не буде часу, щоб зігратися між собою", - сподівається Ян.

За його словами, першу гру все ж краще і зручніше грати на виїзді, адже граючи на виїзді головне завдання - забити гол і не пропустити в свої ворота, чим і займеться "Фулхем" на "Дніпро-Арені".

"Ми ж постараємося забити і при цьому залишити свої ворота в недоторканості. Це дуже важливо в таких іграх. Сподіваюся, що на цій грі буде повний стадіон і наші вболівальники допоможуть у досягненні результату. Ми просто не маємо права зіграти в першій грі так, щоб потім летіти в Лондон і думати, що нам потрібно забивати два-три м'ячі. Так не можна", - підкреслив Лаштувка.

У сезоні 2006/07 воротар виступав в англійській Прем'єр-лізі за той же "Фулхем", тому сказав кілька слів про британські спогади.

"За час, що минув, команда сильно змінилася. Якщо не помиляюся, то з того складу залишилося два-три футболісти. Це: Клінт Демпсі, Саймон Девіс, Денні Мерфі, Аарон Хьюз. Вже після того, як я пішов з табору "Дачників" до їх складу влився дуже сильний і важливий гравець - нападник Боббі Замора. В цілому команда досить стабільний середняк Прем'єр-ліги", - сказав Лаштувка.

"У всіх є сильні і слабкі сторони. Думаю, нам на користь може піти, що у нашого суперника не занадто великий стадіон - місткість "Крейвен Коттедж" всього 26 тисяч глядачів. І вболівальники у "Фулхема" не такі люті, як у нас. Головне для нас - нікого не боятися. Наприклад, той же "Шахтар" гідно виступає в Лізі чемпіонів, де склад учасників дуже сильний. Ми повинні використовувати приклад донеччан і довести всім, що ми можемо також грати з сильними командами. Загалом, будемо намагатися обіграти англійців і вийти в груповий турнір", - цитує воротаря ua-football.com.

Коментарі ()