Головне

Заваров: Якщо Суркіс послідовний, то має звільнити Сьоміна

28.07.2011 06:46 560 0
Заваров: Якщо Суркіс послідовний, то має звільнити Сьоміна

Президент "Динамо" Ігор Суркіс мав би звільнити головного тренера команди Юрія Сьоміна після поразки в першому матчі 3-кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з "Рубіном".

Про це в інтерв`ю виданню "Контракти" заявив Олександр Заваров.

"Хочу, щоб "Динамо" продемонструвало характер. Мені також цікаво, як поведеться в усій цій історії Ігор Суркіс. Якщо він послідовний, якщо дотримується своєї тактики, то повинен зробити так само як і кілька років тому. Тобто звільнити тренера після такої невдачі подібно до того, як він вчинив з Анатолієм Дем`яненком й Олексієм Михайличенком.

Якщо Ігор Михайлович розбирається у футболі, він повинен проявити характер і зробити те, що робив раніше з людьми, які зробили для клубу багато і як гравці, і як тренери. Точніше, як тренери вони до кінця в "Динамо" проявити себе не змогли.

Чому ми дивимося на російських фахівців немов на месій? Невже вони там знають щось, чого не знаємо ми? Врешті-решт, три володарі "Золотого м'яча" за останні 35 років є якраз вихованцями "Динамо". У Росії за цей час не було жодного найкращого футболіста Європи. І не відомо, чи буде взагалі. Так чому ж їх тренери стоять одноосібно і користуються довірою більшою, ніж наші фахівці.

Наведу вам такий приклад. Сьогодні в "Динамо" помічником Сьоміна працює Борис Ігнатьєв. Згадую, в 1977-му він запросив мене в молодіжну збірну. А потім, складаючи для кожного клубу резюме на їх футболістів, Борис Петрович написав про мене приблизно наступне: "Профнепридатний. У футбол на високому рівні грати не зможе". Прочитавши ці слова, мій перший тренер Борис Фомічов був шокований: "Вони що, в цій Москві з глузду з`їхали"?.

Сьогодні усім відомо, хто чого досяг. Я відіграв на високому рівні 20 років. А пан Ігнатьєв усе продовжує тренувати клуби європейського рівня..."

Коментарі ()