Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Волинь" 1:2. Майкон пан, "Дніпро" пропав

24.07.2011 21:05 1273 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Волинь" 1:2. Майкон пан, "Дніпро" пропав

Невиразний старт "Дніпра" у першості затягується. Після того, як команда у перших двох матчах здобула лише 4 очки, обігравати "Волинь" дніпропетровці були просто зобов’язані. Замість цього, у першому домашньому матчі сезону "дніпряни" подарували перемогу гостям із Луцька.

Хоча ніщо того не віщувало. На новісінький яскраво-зелений газон "Дніпро Арени" Хуанде Рамос випустив бойовий склад, знайшовши в ньому місце майже всім новачкам. Вперше зі старту вийшов Олійник, дебютував в українському чемпіонаті Боатенг, очікувано знову знайшлося місце у складі Кулакову та Антонову. І одразу ж гравці "Дніпра" пішли вперед, швидко передаючи м’яча один одному та накручуючи волинян. Але кожна хороша комбінація зрештою завершувалася або помилкою когось із групи атаки, або ж простим, але ефективним відбором у виконанні габаритних захисників гостей.

Гру "Дніпра" можна було порівняти зі станом поля на їхньому стадіоні. Трава виглядала красиво, яскраво, але варто було комусь із гравців різко змінити напрямок руху, загальмувати чи впасти, як шмат газону, ніби погано закріплений килим, відривався і зминався в грудочку: не вистачило літньої перерви для того, аби коріння проросло достатньо глибоко і міцно вчепилося в землю. Так само і "дніпряни" показували привабливий футбол, але відсутність порозуміння (найбільше це стосується Олійника, який з гри часто випадав) і спротив волинян зводили нанівець усі їхні комбінації.

А що ж "Волинь"? Хлопці Кварцяного мужньо відбивалися і чекали свого шансу. Вперше трапився він ще в середині першого тайму, коли чудовий простріл Шарпара, який не зумів перервати Лаштувка, мусив замикати Майкон. Зовсім трохи не дістав до м’яча бразилець, інакше ніщо б не завадило йому переправити його в порожні ворота.

Та недарма Кварцяний вірить у цього форварда. У минулому матчі проти "Таврії" протримав Віталій Володимирович його на полі до останнього, і Майкон не підвів. Те саме відбулося і сьогодні.

Адже чим дужче зминався газон "Дніпро Арени", тим сильніше розвалювалися тактичні побудови Рамоса. Забрав вже іспанець з поля малоактивних Олійника та Коноплянку, випустивши нападників Матеуса і Зозулю. На зміну коротким передачам низом прийшло вантаження м’яча вперед "на кого-небудь". Атаки "Дніпра" все більше скидалися на бездумну навалу. "Або пан, або пропав", говорить народна приказка, і саме таким, мабуть, був план господарів на той момент. І на 84-ій хвилині вибір між цими двома "або" було зроблено. Фактично від власного штрафного майданчика вибив м’яча хтось із захисників "Волині", і той, нікого не зачепивши, аж на вході в карну зону "Дніпра" дістався Майконові. Відпустив бразильця Кулаков, завадив офсайдові Чеберячко, і форвард лучан без проблем переграє Лаштувку.

Але ж міг "Дніпро" врятуватися! Вже за три хвилини вдалося Матеусові втекти від опіки, на швидкості обійти Неділька і пробити в порожні ворота. Та не вдовольнилися "синьо-біло-блакитні" нічиєю, продовживши атакувати, не думаючи про захист, і отримали ще одну контратаку. Знов дістався м’яч Майкону, вже у штрафному майданчику. Хоч і висів на бразильцеві Чеберячко, але не завадив йому підготуватися до удару і добре пробити в нижній кут. Більше того, Євген ще й закрив огляд власному голкіперові, тому й не стрибнув Ян в напрямку м’яча – інакше мав би всі шанси взяти його.

Здалося, що в один момент половина з тих майже 20 тисяч глядачів, які були присутні на грі, встали і попрямували до виходів. І як не прагнули "дніпряни" повернути їх на місця, у ті хвилини, що лишилися, нічого вдіяти вони так і не зуміли.

У підсумку маємо сенсацію туру! А з нею і головний біль для Рамоса і його помічників, адже з такою грою в захисті далеко на заїдеш, а зовсім скоро – серпень: найвідповідальніший місяць для команди з берегів Дніпра, де на неї чекають матчі Ліги Європи та поєдинки з "Шахтарем" та "Динамо".

Коментарі ()