Головне

Суд у Лозанні підтримав рішення УЄФА по "Тімішоарі"

21.07.2011 22:25 418 0

Спортивний арбітражний суд відхилив протест румунського ФК "Тімішоара", який оскаржив рішення УЄФА щодо правила трьох років, що відображене в Статутах УЄФА ліцензування клубів і фінансового "фейр-плей".

Як повідомляє сайт УЄФА, згідно з цим правилом, клубам не дозволяється змінювати правову форму чи структуру з метою отримання ліцензії, просто очистивши свій бухгалтерський баланс і списавши борги на нову юридичну особу, яка потенційно може збанкрутувати.

Це шкодить кредиторам (включаючи працівників і соціальні/податкові служби), а також ставить під загрозу чесніть спортивної конкуренції. У разі таких змін правової форми чи структури клубу його членство в національній асоціації УЄФА припинятиметься.

Як наслідок, клуб зможе подати заявку на отримання ліцензії УЄФА лише після трьох років. Іншими словами, правило трьох років створене для запобігання спробам піти в обхід клубній системі ліцензування.

Насамкінець, "Тімішоара" не пройшла атестацію у Футбольній федерації Румунії у зв'язку з тим, що не відповідала критеріям ліцензування, і таким чином не може брати участі в турнірах УЄФА сезону-2011/12.

Коментарі ()