Головне

Рибка: Я вже не боюся анi Луческу, анi Ахметова

20.07.2011 18:35 509 0

У донецькому "Шахтарі" панує атмосфера конструктивної співпраці, де гравці хоч і ставляться з повагою до тренерів та президента, але відчувають себе рівними їм.

Про це та інші враження від "гірників" "Експресу" заявив новачок команди - воротар Олександр Рибка.

"Луческу не засипає гравцiв комплiментами. Iндивiдуальнi розмови вiн також рiдко проводить. Наставник контролює тренувальний процес, аналiзує можливостi кожного i визначає склад", - каже Рибка.

"Загалом, Луческу на тренуваннях малопомiтний. Мабуть, це правильно. Кажуть, суддю не повинно бути видно на полi. Так само i з головним тренером -- вiн має помiчникiв, яким делегує рiзнi функцiї", - вважає воротар.

Олександр зазначив, що не думає над тим, чи гратиме він у основі команди "до першої помилки" і не має жодного остраху.

"Київ завжди буде рiдним мiстом, а Донецьк -- це друга домiвка. Мiсто, звiсно, не таке велике, але дуже комфортне. Тут немає нiчого зайвого. Менi тут не сумно, адже бiльшiсть часу проводжу на базi. Недавно до мене приїхала дружина з дитиною. Будемо шукати квартиру", - розповів він.

"В колективi все гаразд. Я знайомий з усiма гравцями, що мають український паспорт. А тепер ближче познайомився ще й з чехом Томашем Гюбшманом. На щастя, виступаючи за "Динамо", я не зажив ворогiв у "Шахтарi". Нiколи не вiдчував агресiї до представникiв цього клубу", - зізнався він.

"Ринат Ахметов частенько навiдується на тренування. Ми з ним неодноразово спiлкувалися. Перед зустріччю з ким більше тремтять колiнця: Ахметовим чи Луческу? Я вже не боюся анi Ахметова, анi Луческу. Мiж нами конструктивна спiвпраця", - резюмував Рибка.

Коментарі ()