Головне

УЄФА оголосить претендентів на звання Гравця сезону 25 липня

19.07.2011 13:21 388 0

УЄФА вручатиме нагороду найкращому футболісту, який виступає в Європі і оголосить список із трьох претендентів на цей приз 25 липня.

Про це повідомив офіційний сайт УЄФА.

За ініціативою президента УЄФА Мішеля Платіні Європейський футбольний союз у партнерстві з Асоціацією європейських спортивних видань (ESM) вирішив започаткувати нагороду найкращому футболісту, який виступає на континенті.

Урочиста церемонія вручення призу найкращому гравцю Європи за підсумками сезону-2010/11 відбудеться у четвер, 25 серпня, в Монако під час жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА.

Нагорода вручатиметься найкращому футболісту незалежно від громадянства, але за умови, що він відіграв попередню кампанію в клубі, що представляє одну з асоціацій УЄФА.

При визначенні лауреата сезону-2010/11 будуть враховуватися всі матчі: поєдинки на внутрішній і міжнародній аренах, ігри за клуб і національну збірну.

Журі складатиметься з 53 відомих спортивних журналістів, причому всі вони будуть репрезентувати одну з асоціацій УЄФА.

Спочатку кожен з них запропонує трійку найкращих, на його думку, гравців минулого сезону - за перше місце буде нараховуватися п'ять очок, за друге - три, за третє - одне.

Три футболісти, які наберуть найбільшу кількість залікових балів, візьмуть участь у другому турі, в якому журналісти і визначать володаря нагороди.

Коментарі ()