Головне

Яковенко скаржиться на силу суперників на Євро

19.07.2011 12:33 474 0

Причиною невдалого виступу збірної України на молодіжному Євро окрім власним помилок є сила суперників.

Про це заявив, підбиваючи підсумки турніру, тренер команди Павло Яковенко. 

"Чехія три роки пройшла без поразок, програвши лише Франції перед стартом чемпіонату. Зараз у них найвищий рейтинг в Європі. Це дуже досвідчена, зіграна команда. Чехи реалізували ті моменти, які створили, у нас же в цьому компоненті була проблема", - почав він.

"Мене запитували, чому я випустив на гру з Англією п'ять нових футболістів, говорили, мовляв, я не вгадав зі складом. Я так не вважаю", - зазначив Яковенко.

"Ми не намагалися підлаштовуватися під англійців, а навпаки, намагалися нав'язати їм свою гру. У підсумку вона пройшла з нашим перевагою", - згадує він.

За його словами, в матчі, що грався через два дні на третій після зустрічі з чехами, деякі футболісти не встигли відновитися.

"Тому п'ять змін в основному складі, на мій погляд, були виправдані. Про те, що я не помилився, говорили слова тренера англійців Стюарта Пірса, який відзначив, що гра для його команди була вкрай складною, а також захисника Кріса Смоллінга, який вже після завершення чемпіонату сказав, що матч з України був більш складним, ніж з переможцем турніру", - наголосив Яковенко.

"Нарешті, збірна Іспанії - свого роду "Барселона" на чемпіонаті Європи. Іспанці виходили на поле гранично налаштованими, мобілізованими. Всі команди проти них грали без м'яча, при великій перевазі іспанців. Ми навіть не стали надавати вам статистику по цій грі, тому що вони були явно сильніші за нас", - визнав він.

Коментарі ()