Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Зоря" 3:2. Ми заб'ємо вам, скільки зможемо

16.07.2011 17:59 924 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Зоря" 3:2. Ми заб'ємо вам, скільки зможемо

В першості України найбільш "бразильською" за стилем гри командою донедавна вважався "Шахтар". Але час йде, і зараз вже "Металіст" демонструє прагнення грати швидко, технічно, з великою кількістю дрібних та середніх пасів і демонструє в житті знаменитий принцип "Ви заб'єте нам скільки зможете, а ми вам - скільки захочемо".

От тільки проблеми у захисті команди Маркевича змушують трохи змінити відоме гасло. Зараз "Металіст" має забивати у кожній грі щонайменше два голи, бо у власні ворота він так чи інакше пропустить, так що перша частина вислову справджується. А от проблеми з реалізацією призводять до того, що забивати "скільки захочемо" не виходить, тому і штампує команда матчі-трилери один за одним. Це було помітно минулого року, на передсезонці, відгукнулося і зараз.

І добре, що "Зоря" у захисті теж не виблискувала, а Ігор Шуховцев,, хоч і відбив чимало ударів, але у вирішальному третьому голі Хав'єра його провина досить значна - удар в ближній кут воротарю треба брати. Але слід відзначити і виконання бразильцем удару. Взагалі Хав'єр, котрий отримав капітанську пов'язку, відіграв вже другу гру першості з піднесенням, брав участь у більшості гострих комбінацій команди і справив своєю грою дуже приємне враження.

Все вищесказане можна сказати і про іншого лідера "Металіста" Марко Девіча. Цей дует своєю активністю компенсував дещо блідий виступ Крістальдо, котрий змарнував на початку гри пару моментів і знітився. Втім, і без цього "Металісту" вдався швидкий гол (Едмар вдало зіграв під час розіграшу кутового), команда нібито контролювала гру і здавалося, що проблем не буде). Але інша думка була у Джаби Ліпартії.

Моторний хавбек "Зорі" був безперечно найкращим у складі луганчан. Саме він після класного пасу Каменюки вдало обробив м'яч, прокинув повз Дишленковіча та не залишив тому вибору окрім як збивати грузина. (Мадоу та Дишленковіч продовжили традицію першого туру - перший знову забив з "позначки", другий знову пропустив гол після удари під рукою). Саме Ліпартія за хвилину мав заробляти і другий пенальті, коли його збив Торрес, але Вакс, здається, зробив помилку, "нагородивши" Джабу карткою. Той-таки Ліпартія забив у другій половині гри, взяв участь ще в кількох гострих моментах і зробив все, щоб команда не програла, але цього було замало.

Замало, адже хоча не лише Ліпартія загрожував воротам Дишленковіча (Білий та Хомченовський завдали чимало небезпечних ударів, Максим навіть влучив в стійку зі штрафного), але забагато вже дозволяли господарям захисники гостей. Як наслідок - вдруге в сезоні "Зоря" пропускає три м'ячі. У гостях, але три м'ячі.

Ці проблеми, вочевидь, не дадуть луганчан серйозно поборотися за омріяну зону Ліги Європи. Та чи зможе з такими саме проблемами уникнути чергового потрапляння до цього турніру "Металіст"? Клуб, який вже вкотре декларує свої бажання та готовність до участі в Лізі Чемпіонів. Приємно, що керівництво клубу проблему бачить і чутки про повернення Майдани та вже здійснене придбання іншого аргентинського бека Торсільєрі говорять про намагання Ярославського та Маркевича зміцнити захист. Вдасться чи ні - невідомо, але влитися одразу в команду та перетворити решето у бетон не вдасться, напевно, навіть Террі з Піке. А отже чекатимемо фестивалів "бразильського" футболу від "Металіста" і в наступних турах.

Коментарі ()