Головне

Гравці "Закарпаття" здали гру "Кривбасу" і виштовхнули "Чорноморець" у першу лігу

15.07.2011 18:35 592 0

Навмисний програш ужгородців, які вже вибули з "вишки", "Кривбасу" у останньому турі чемпіонату 2009/10 коштував "Чорноморцю" місця в УПЛ, тому "Закарпаття" вирішило відмовитися від боротьби з одеситами за місце у "вишці" сезону 2011/12.

Про це йдеться у заяві віце-президента клубу Олександра Шуфрича, оприлюдненій на офіційному сайті "Закарпаття". 

"Шановні колеги ,

Від імені усього колективу ФК "Закарпаття" (м. Ужгород) прошу вибачення перед ФК "Чорноморець" (м. Одеса), його гравцями, тренерським складом, іншими працівниками клубу та особливо перед вболівальниками, за програний матч останнього туру Української Прем'єр-Ліги сезону 2009-2010 р.р. між ФК "Закарпаття" та ФК "Кривбас" (м. Кривий Ріг).

Гравці які брали участь у вищезгаданому матчі були далекі від проявлення високих морально-вольових якостей. Будучи професіоналами, вони не продемонстрували необхідної волі, бажання й наснаги до перемоги.

Знаючи що в даному матчі та турі в цілому на кону стоїть доля двох українських клубів, команда не проявила належного характеру притаманного професійним спортсменам. Своїми діями, а точніше бездіяльністю на полі, футболісти показали, що не гідні належати до еліти українського футболу.

Також доводжу до Вашого відома, що після аналізу даного матчу та отримання додаткової інформації, клубом було ініційоване внутрішнє розслідування. Дане розслідування мало на меті проаналізувати та з'ясувати причини поразки, та зрозуміти мотивацію, а точніше її відсутність у футболістів в грі з ФК "Кривбас". Після отримання результатів внутрішнього розслідування акціонерами клубу було прийняте рішення щодо відсторонення частини керівництва, групи гравців та зняття задачі виходу до Прем'єр Ліги за підсумками сезону 2010-2011 р.р. Враховуючи турнірне становище на той момент, футбольний клуб "Закарпаття" міг вести боротьбу за право на підвищення в класі лише з ФК "Чорноморець". Але, на думку керівництва клубу, зі спортивно-етичних міркувань ми просто не мали на це морального права.

Футбольний клуб "Закарпаття" щиро вітає усіх, хто причетний до успіхів ФК "Чорноморець" із виходом улюбленого клубу до Прем'єр Ліги України та бажає вдалого виступу у новому сезоні. Як бачимо, на жаль лише через рік, але спортивна справедливість перемогла.

Давайте разом зробимо український футбол кращим!

З повагою,
Віце-президент ФК "Закарпаття"                      Шуфрич О.Н."

Коментарі ()