Головне

"Карпати" поступилися "Шахтарю" правами на Кожанова "заради дружніх стосунків"

14.07.2011 12:37 425 0

"Шахтар" відхилив пропозицію "Карпат" щодо придбання 60% економічних прав на Дениса Кожанова, що належать донецькому клубу.

Сума офіційної пропозиції, що її запропонували "Карпати" за право володіння усіма правами на гравця, складала 13,7 млн. грн. (в тому числі ПДВ), повідомляє клубний сайт у заяві, яка виглядає наступним чином:

"Попри всі докладені зусилля і бажання продовжити співпрацю з Денисом Кожановим, перемовини львівського клубу з ФК "Шахтар" не принесли бажаного результату. Тож зважаючи на негативну відповідь і характер перемовин між клубами, ФК "Карпати" ухвалив рішення надати футболісту Денису Кожанову можливість на власний розсуд розпоряджатися кар'єрою, реалізувавши 40 % економічних прав на гравця. Сума угоди з ФК "Шахтар" склала 9,4 млн. грн. (в тому числі ПДВ).

Необхідно зазначити, що ФК "Карпати" пішов на зустріч "Шахтарю" і мирному сценарію врегулювання стосунків між клубами з питання трансферу Дениса Кожанова, зважаючи насамперед на давні дружні стосунки між нашими клубами. Гадаємо, ніщо, а зокрема і дана ситуація, не повинно ставати на заваді зміцненню таких же стосунків в подальшому, навіть незважаючи на те, що ФК "Карпати" мав усі правові підстави, аби вимагати застосування штрафних і дисциплінарних санкцій до "Шахтаря" і футболіста Дениса Кожанова.

Не сумніваємось, що таку справу ФК "Карпати" виграв би, це очевидно навіть юристу-початківцю, що ознайомився б з Контрактом №143А, укладеним між клубами і футболістом. Зрештою, привід для такого розвитку подій дав сам ФК "Шахтар", підписавши з ФК "Карпати" так звану мирову угоду щодо Дениса Кожанова. Цим донецький клуб фактично визнав порушення Контракту зі свого боку, однак ФК "Карпати", повторимось, в ім`я дружніх стосунків закрив на це очі і поставив у цій справі крапку.

Наголосимо також, що попри те, що ФК "Карпати" запропонував Денису Кожанову серйозні умови щодо продовження кар'єри у львівському клубі, вищі, аніж запропоновані гравцю в "Іллічівці", футболіст зробив свій вибір і ФК "Карпати" за це його абсолютно не засуджує. Навпаки, ми бажаємо йому успіхів у новій команді та Національній збірній України, будемо небайдуже спостерігати за розвитком його кар`єри і тішитись його прогресу, адже ФК "Карпати" є тим клубом, що дав Денису Кожанову путівку у великий футбол. Звісно, хотілося б, аби і Денис про це пам'ятав.

Переконані, що ФК "Карпати" своїми діями продемонстрував футбольній спільноті свою конструктивну позицію і бажання у мирний спосіб врегульовувати всі проблемні питання, керуючись насамперед інтересами футболістів.

Сподіваємось також на адекватну відповідь та конструктивний діалог з донецьким "Шахтарем" щодо Артема Федецького, в першу чергу в інтересах гравця, який виявив бажання продовжити свою кар'єру у "Карпатах", а львівський клуб своєю чергою має усі правові підстави надати футболісту таку можливість".

Коментарі ()