Головне

Прем'єр-ліга. "Іллічівець" стартував з перемоги

09.07.2011 08:39 506 0
Прем'єр-ліга. "Іллічівець" стартував з перемоги

"Іллічівець" мінімальною перемогою розпочав новий сезон у чемпіонаті України. Гол Ярошенка, забитий на 8-й хвилині, дозволив підопічним Валерія Яремченка записати три очки собі у актив.

Маріупольський клуб, який у минулому сезоні чудом залишився в еліту українського футболу, плідно попрацював на трансферному ринку, і на матч проти "Карпат" виставив майже наполовину оновлений склад. З перших хвилин матчу в основі вийшли Бутко, Шевчук, Полянський і Фомін. Очікуваним був також вихід екс-карпатівця Кожанова, який буквально пару днів тому підписав з клубом контракт і встиг провести лише одне тренування разом із своїми новими партнерами по команді.

Олег Кононов виставив награний склад, у якому не вистачало лише вищезгаданого Кожанова і Артема Федецького, який навіть не потрапив у заявку львів'ян на сезон. 

Команди розпочали матч дуже обережно, проте вже на третій хвилині Кожанов міг відкрити рахунок, якби не арбітр, який зафіксував положення поза грою. А через три хвилини Ярошенко метрів із двадцяти п'яти пробив по воротах і рикошетом від Ткачука "шкіряний" залетів за спину Богатінову. 1:0!

Після пропущеного м'яча  "Карпати" довго не могли нічого створити - команда ніби і грала у звичну гру, багато тримали м'яч підопічні Кононова, але завершити свої атаки не могли. На 34-й хвилині після потужного удару Голодюка зі стандарту м'яч відскочив до Лукаса і той зміг таки відправити його у ворота Бажана, проте арбітр на лінії зафіксував оффсайд і львів'янам треба було починати все з початку.

"Іллічівець", який віддав ініціативу "Карпатам" ще десь у середині першого тайму, у тому ж стилі розпочав другу половину зустрічі. Команда відверто грала другим номером, про що свідчить кількість моментів, створених біля воріт суперника. Запам'яталася лише непогана комбінація Бутка і Кожанова, яку не трохи вистачило точності завершити Фоміну.

Натомість "Карпати" почали другу половину зустрічі більш активно. На 52-й хвилині Голодюк пробивав просто у "павутинку" воріт "Іллічівця", але неймовірну реакцію продемонстурвав голкіпер маріупольців Бажан. Вже хвилин через десять Худоб'як цілив у кут воріт, проте м'яч від однієї стійки зрикошетив у іншу і, на нещастя "Карпат", вилетів із воріт. І більше в цьому матчі суперники нічого небезпечного створити не змогли. Далася взнаки втома.

Яремченко замість Пуканича випустив на поле свіжого Тищенка, який повінстю "перекусив" Худоб'яка і атакувальна активність "Карпат" впала. Кононов не вгадав із замінами, випустивши на поле Гудиму, Гурулі і Самсона Годвіна. Гравці не змогли не те що підсилити гру своєї команди, а й навіть відіграти її на рівні футболістів, які пішли. Дуже не вистачало "Карпатам" сьогодні Федецького...

По першому матчі в сезоні дуже важко судити про фунціональну готовність та зіграність обох команд. І Яремченко і Кононов мають час, аби поставити гру своєї команди на належний рівень для того, щоб виконувати поставлені перед ними завдання. Тому чекатимемо наступного туру, в якому "Іллічівець" завітає у гості до Києва на матч з "Арсеналом", а "Карпати" проекзаменують новачка цьогорічного розіграшу Прем'єр-ліги - одеського  "Чорноморця". Буде ще цікавіше : )

Коментарі ()