Головне

В Угорщині почалися арешти за підозрою в організації договірних ігор

03.07.2011 20:19 154 0

Пештський центральний окружний суд прийняв рішення про попередній арешт сімох угорців, які підозріваються в організації договірних футбольних матчів.

Троє з заарештованих - діючі або колишні футболісти, а четверо - і нині активні футбольні арбітри, пише Укрінформ.

За інформацією речника Генеральної прокуратури Угорщини Гейзи Фозекоша, заарештовані підозрюються у підкупі і обмані, пов'язаних з організацією низки договірних футбольних матчів за кордоном.

Зокрема, арбітрам, які в брали участь у суддівстві лише матчів ІІІ футбольної ліги національної першості, дивним чином було доручено проводити міжнародний матч у Південній Америці між молодіжними збірними Аргентини та Болівії.

У цьому матчі тріо угорських арбітрів присудило сумнівне пенальті, причому на 103-ій хвилині поєдинку. В іншому матчі між збірними Естонії і Болгарії, арбітрами якого також виступали угорці, було забито 4 голи - всі з пенальті. До того ж, угорські арбітри судили цей матч без дозволу Федерації футболу Угорщини

Угорська прокуратура стверджує, що за маніпуляції, які вплинули на результати окремих матчів, арбітри отримували від букмекерів у деяких випадках від 40-80 тис. до 400-600 тис. євро.

Коментарі ()