Головне

Все закономірно: "Донбас-Арена", Блохін і розгром

06.06.2011 21:06 540 0
Все закономірно: "Донбас-Арена", Блохін і розгром

Свій другий матч під керівництвом Олега Блохіна національна збірна України з тріском провалила. Синь-жовті були розгромлені на майже порожній "Донбас-Арені" французами з рахунком 1:4. Якщо у першому таймі українські гравці зуміли грати на рівних з другим складом трикольорових, то в останні хвилини гри, після виходу на поле гравців основи суперника, в декого затремтіли коліна і клас закономірно переміг. 

Щодо атмосфери на "Донбас-Арені". Складається враження, що українська команда грає на нейтральному полі. Знову майже порожній стадіон при помірних цінах на квитки. Тепер не буде кого звинувачувати, що не прийшли вболівальники, оскільки "Шахтар" ціни на квитки погодив з ФФУ. Дивує інше, як тільки збірна України намагалася перевести гру у більш спокійний темп, то відразу свист трибун, а ось підтримки майже не було, за винятком кількох сектрів, які вболівають за збірну всюди.

Тепер легке нагадування. На Євро-2012 два матчі групового турніру збірна України проведе на "Донбас-Арені" в Донецьку.

Щодо самої гри, то ніякого здивування, навіть розгромним результатом. При Олегу Блохіну національна збірна України грала так майже завжди. Інколи допомогав фарт, але не цього разу. У Блохіна нині завдання таке, що не позаздриш. З нинішнім рівнем гравців, яких він обрав, Олегу Володимировичу варто вийти з групи на Євро-2012. Ще рано будь-що загадувати, але з такими рівнем футболу українська команда в нинішньому складі просто може не дотягнути до Євро-2012...

Останні 15-хвилин гри з Францією нагадали матч ЧС-2006 з Іспанією. Є лише одна різниця - те що з нами робили іспанці весь матч, французи оформили за 15 хвилин. Причому забивали у ворота П`ятова гравці другого складу, а Рібері & Бензема і Ко вовтузили укранців по полю. Варто визнати, що гостям це вдавалося красиво. П`ятову забивали голи на різні смаки: здалеку, ударом головою і під поперечку воріт.

Що ж збірна України? До 87 хвилини команда Блохіна зберігала позитивний для себе результат - нічию. Здається, це було найгловнішим завданням українців в цій грі. Після того як втомився Тимощук та був замінений через втому Гусєв, взагалі не було кому бігати та віддавати паси. Старалися Воронін та Девич. Інші прізвища гравців збірної України можуть зникнкути зі списку кандидатів до Євро-2012.

Не виходило в цій грі нічого і в Блохіна. Заміни не посилили гру. Розчарували і Мілевський, і Хачеріді, і Селезньов. Щодо тактичного малюнку, то тут усі питання до Блохіна. Він головний, а то знову скаже, що хтось може догратися, а дехто погано готується до його прес-конференцій.

Ще нещодавно Олег Блохін заявляв, що коло кандидатів до збірної обмежене. Якщо це так, то кепські наші справи. Хто ж у нас залишився для самозапокоєння: Шевченко, Чигринський, Михалик, Алієв? Здається все. Є ще варіант на Євро-2012 випустити нашу молодіжку і підсилити її 5-6 гравцями основної команди. Поки такий варіант найкращий? А в Блохіна не так вже багато й часу, щоб довести протилежне.

Коментарі ()