Головне

Олександр Єфремов: А ви з головою дружите, Вадиме Зіновійовичу?

21.06.2011 18:21 355 0
Олександр Єфремов: А ви з головою дружите, Вадиме Зіновійовичу?

Усі витрати, які здійснює Прем'єр-ліга є повністю виправданими і звинувачення у транжирстві з боку президента київського "Арсенала" Вадима Рабіновича не мають під собою підстав.

Про це, відповідаючи на питання журналістів, заявив генеральний директор Прем'єр-ліги Олександр Єфремов, пише "Український футбол".

- Чи справді бюджет Прем'єр-ліги на наступний сезон складають мільйонів гривень 26 - цифри, озвучені Рабіновичем?

- У проекті бюджету немає цифри 26 мільйонів, є 28.5. Але! З них майже 18 мільйонів - обов'язкові витрати, які ми згідно договору зобов'язані нести перед федерацією. Це витрати на гонорари арбітрам, делегатам, інспекторам, проведення їх зборів та тестувань, допінг-контроль футболістів. Останнє - забезпечення апарату Прем'єр-ліги, оренда приміщення, зв'язок, транспорт, закупівля обладнання, медалі переможцю та призерам чемпіонату, переможцю молодіжної першості, призи, сувенірна продукція.

- Перевитрата, в якій звинувачує Рабінович, дійсно мала місце?

- Взагалі, в сезоні 2010/2011 рр.. ми заробили рекордні для Прем'єр-ліги більше 25 мільйонів гривень чистого прибутку, і це без "Дніпра", "Динамо", "Металіста" того ж "Арсеналу". Чомусь про це Рабінович не кричить на кожному розі.

Дана перевитрата пов'язана з тим, що з приходом куратора українського суддівства Колліни збільшилися терміни проведення і кількість зборів для арбітрів. Ситуацію, коли Прем'єр-ліга пішла назустріч Колліні і, таким чином, було допущено перевитрату, вважаю виправданою.

Що стосується перевитрати по статті "мобільна та факсимільний зв'язок", справа в тому, що при підготовці питань на засідання дирекції та дисциплінарного комітету Прем'єр-ліги ведеться безліч переговорів, уточнюються різні моменти біля арбітрів та делегатів. А коли готуються питання з приводу суперечок між клубами і футболістами, доводиться вести переговори з агентами, представниками гравців і клубів, які часто перебувають за межами країни, консультуватися з відповідними службами ЄПФЛ, УЄФА і різними юридичними конторами, в тому числі, закордонними.

На жаль, не можна спрогнозувати кількість спірних питань і чітко спланувати бюджет на переговори. Тим не менш, президент доручив мені розібратися, щоб надалі виключити подібну ситуацію. А президент "Олександрії" Микола Лавренко запропонував, щоб в майбутньому вже після першого кола чемпіонату на загальних зборах, у разі необхідності, коректувався бюджет. Тоді можна буде уникнути пересудів в кінці сезону.

- Чому тоді від Рабіновича продовжують звучати звинувачення в підтасовуванні фінансового звіту?

- Прем'єр-ліга відкрита для будь-яких перевірок. До речі, про перевитрати кошторису мною було заявлено відкрито на загальних зборах. І були аргументовані причини цього. В ході обговорення даного питання ні в кого з представників клубів мої доводи не викликали ніяких заперечень. Окрім, природно, Рабіновича. Тема пошуку розкрадачів коштів ліги вже стала для нього черговою.

При найменшій можливості - звинувачення в неохайності її керівництва, спроби зруйнувати Прем'єр-лігу зсередини дозвільними домислами про віртуальність Данилова ... І причому за заздалегідь відпрацьованим Рабіновичем сценарієм. Спочатку йде спроба зриву проведення зборів. Коли це не вдається - він різко покидає зал і "впорскує" у ЗМІ жовчні звинувачення. Очевидно, багато років перебування Рабіновича в місцях не таких віддалених за розкрадання державних коштів в особливо великих розмірах навчили його єдиному - всіх міряти на свій аршин - якщо сам крав, то й навколо все злодії.

- І останнє запитання. Все ж таки, на ваш погляд, чому Рабинович з таким завидною постійністю "пресує" Прем'єр-лігу?

- Натура в нього така. Ось читаю його чергове відкритий лист, де Вадим Зіновійович стурбований тим, чому з "Арсеналом" не поділилися грошима від комерційної діяльності, і дивуюся. Комерційних прав клуб Прем'єр-лізі не передавав, відповідної угоди ми не підписували. Дивно. Про які гроші говорить Рабінович? Так і хочеться в нього іноді запитати: Ви, Вадиме Зіновійовичу, з головою дружите?

Коментарі ()