Головне

Маркевич: Можна було поборотися за друге місце, але добре, що все так закінчилось

27.05.2011 22:34 465 0
Маркевич: Можна було поборотися за друге місце, але добре, що все так закінчилось

Для Мирона Маркевича третє місце його команди у чемпіонаті не привід для самозаспокоєння чи безупинної радості - команда здатна на більше, але певні фактори завадили їй виступити краще в сезоні 2010/11.

Про своє бачення підсумків сезону та зокрема останнього туру тренер "Металіста" розповів "Експресу".

- Маємо тішитися, адже посіли призове місце. Команда не опустилася нижче свого рівня. А з іншого боку, звичайно, хочеться більшого, тому настрій у мене напівсвятковий.

Можна було поборотися за друге місце, для цього були всі шанси. Але ми надто багато очок загубили вдома, і через це вже було нереально врятувати ситуацію. Добре, що все так закінчилось, бо цього року нас і "Дніпро", і "Карпати" серйозно підтискали...

- Невже боялися втратити третій рядок у таблиці?

- Так, було таке. Ми мали дуже багато травмованих футболістів, особливо в задній лінії. Це була катастрофа! Єдиний, хто не пропускав ігор, - Обрадовіч. Інші захисники вибували, дехто з них і досі не вилікував травми. Тому доводилось постійно мати справу з новими виконавцями, які не завжди були готові на всі сто.

- Нині "Металіст" має таку ж інфраструктуру, як "Динамо" і "Шахтар". Чого ще бракує, щоби нарешті реально конкурувати з грандами?

- Слід зважити на те, що "Металіст" фінансують на такому високому рівні лише три-чотири роки. А в "Динамо" і "Шахтаря" цей термін значно більший, там уже існують традиції. Ми їм поступаємось саме в психологічному плані.

А щодо інфраструктури маєте рацію. У нас є все необхідне, і рано чи пізно це обов'язково спрацює. Я в тому переконаний.

- Результати останнього туру чемпіонату вас здивували?

- Деякі змусили широко розплющити очі. Та мені важко когось звинувачувати чи підозрювати, бо ігор не бачив. "Іллічівець" переміг, значить, заслужив на це. Хлопцям було нічого втрачати.

Я розумію вболівальників, які говорять про нечесні ігри. Це все почалося значно раніше - із сумнозвісного скандалу щодо гри "Металіст" - "Карпати". Відтоді підозрюють усіх без винятку. Футбольним чиновникам слід бути обережними в обвинуваченнях, не чіпляти ярликів, бо їх також можуть в чомусь запідозрити.

- Для футболістів сезон закінчився з фінальним свистком арбітра. А для вас?

- А в мене все тільки починається. Нам треба доукомплектуватись, підсилити кожну лінію, тож нині триває робота в цьому напрямку. Я постійно співпрацюю з нашим селекційним відділом.

- Як відпочиватимете?

- Після закінчення чемпіонату приїхав до Львова. 27 травня вилітаю до Лондона на фінал Ліги чемпіонів. Може, когось куплю для "Металіста". (Сміється). 29-го повертаюся. З червня у мого молодшого сина - весілля, потім хочу на десять днів поїхати в Ялту, а вже 15-го збираємось і знову беремося до роботи, цитує тренера galsports.com.

Коментарі ()