Головне

Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Динамо" 3:2. Маріуполь залишається в еліті

21.05.2011 19:00 1304 0
Прем'єр-ліга. "Іллічівець" - "Динамо" 3:2. Маріуполь залишається в еліті

Незважаючи на неважливість матчу з турнірної точки зору для "Динамо", Юрій Сьомін все ж випустив на поле основний склад своєї команди. У запасі "Динамо" залишились лише Мілевський і Єрьоменко, проте зі стартових хвилин вийшли Алієв і Гармаш. Для наставник киян цей матч був генеральною репетицією напередодні кубкової суперечки з "гірниками".

І вже на вісімнадцятій хвилині матчу Алієв підтвердив правильність вибору Юрія Сьоміна. Олександр зі штрафного потужно пробив, і м'яч рикошетом від одного із гравців "Іллічівця" залетів у ворота Шуста. "Динамо" не без допомоги суперника подвоїло свій успіх вже через вісім хвилин, коли помилкою у захисті маріупольців скористався Шевченко. Здавалося, всі питання у цьому матчі було знято. Маріуполь в атаці нічого не міг створити, а "Динамо" продовжувало грати у своє задоволення. На 32-й хвилині матчу навіть захисник киян Євген Хачеріді міг вийти сам на сам (!) із голкіпером, проте Яворський сфолив проти нього, за що і отримав попередження.

Після перерви на полі у "Динамо" з'явилися Кравець та Мілевський. Кияни продовжували грати дуже розслаблено, без моментів, за що і полатилися на 62-й хвилині. Після удару Тищенка м'яч рикошетом від Юссуфа відскочив до Ярошенка, який метрів з 15-ти потужно пробив у кут воріт Шовковського. У Маріуполя з'явилася надія.

Команда пішла вперед і почала створювати момент за моментом біля воріт суперника. На 64-й хвилині капітан "Іллічівця" Пуканич потужно пробивав, але Шовковський з другої спроби зафікусував цей м'яч, а вже через п'ять хвилин СаШо з дев'ятки витягнув "мертвий" м'яч після супертехнічного удару головою Антонова.

І все ж "Іллічівецеві" вдалося забити. На 73-й хвилині м'яч відскочив до все того ж Пуканича, який вистілив метрів з 20-и у правий кут воріт Шовковського. М'яч після попадання в стійку опинився у воротах киян. Пропущений гол трохи розворушив гостей, але напад "Динамо" ніяк не міг переграти Шуста, який тягнув усе, що летіло у бік його воріт.

Останні хвилини команди обмінювалися атаками. Кравець міг "поховати" всі мрії "Іллічівця" про Прем'єр-лігу, проте після того, як прибрав захисника перед воротами, не влучив у верхній кут, в який цілив. Відразу після цього Мілевський мав непогану нагоду, але пробив дуже високо.  А от Маріуполь на останніх хвилинах мав лише один момент, яким і скористався. Після подачі у штрафний майданчик м'яч відскочив до Тищенка, який головою спрямував "шкіряного" в самий кут воріт Шовковського. Цього разу СаШо був безсилий.

Вперше в своїй "Історії" маріупольці вирвали перемогу у "Динамо". Перемогу, яка коштувала команді місця у Прем'єр-лізі. Після сьогодіншнього матчу в активі маріупольців на два очки більше, ніж у "Севастополя", який програв "Таврії".  Тому компанію запорізькому "Металургу" в першій лізі складуть підопічні Ангела Червенкова.

Коментарі ()