Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Металург" 3 - 3:0. Гонка за бронзою триває

30.04.2011 23:01 719 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" - "Металург" 3 - 3:0. Гонка за бронзою триває

На "дніпровське дербі" господарі виходили, вже знаючи, що їхні найближчі конкуренти з обох боків - "Металіст" та "Карпати" - очки між собою розділили. Тобто харківські суперники вперто не дозволяють дніпропетровцям, не зважаючи на всі їхні очкові втрати, виключитися з гонки за медалями. Тому й перемога над найближчими географічно сусідами для "Дніпра" була не лише справою честі, а і давала можливість зменшити відставання від третьої сходинки до одного очка.

Добиватися перемоги над командою, що впевнено прямує до Першої ліги, "Дніпру" довелося у знову оновленому складі. Не змогли зіграти Селезньов та Чеберячко, натомість повернулися Ротань та Коноплянка, посадивши на лавку Назаренка та Льопу, які добре показали себе в попередніх зустрічах. Така постійна ротація складу продовжує позначатися на якості командних дій дніпрян, що сьогодні особливо помітним було у першій половині зустрічі. "Металург", що був налаштований брати очки будь-якою ціною, закрився у захисті і грав проти гравців групи атаки "Дніпра" достатньо агресивно, запоріжці переважали господарів у швидкості командних дій, перекриваючи їх комбінації, на обдумування яких гравці в синьому витрачали занадто багато часу. Тож не дивно, що перший небезпечний момент "Дніпро" створив лише на 19-ій хвилині, та й той до удару по воротах не призвів. Це зовсім трохи Гладкий не дотягнувся, аби замкнути класний простріл Коноплянки з флангу.

Але "Дніпро" потроху розганявся, розхитуючи захисні редути "Металурга". Допомогла в цьому травма півоборонця гостей Ашрафа, одразу після заміни якого запоріжці і розсипалися. Чи так співпало, чи то дійсно тунісець був такою ключовою фігурою для гостей, але за хвилину після його заміни лише поперечина врятувала ворота Безотосного після удару Коноплянки, а ще за кілька секунд комбінація з двох прострілів Джуліано-Шахов-Гладкий дала останньому можливість просто підставити ногу і переправити м'яча в незахищений кут воріт.

Після цього "Металургові" вже мало на що можна було сподіватися, адже до атакувальної гри він не був готовий. А саме це й запропонував йому "Дніпро" - у другому таймі господарі атакували вже не так активно, поглядаючи, що зможуть їм протиставити гості. Ну а другий їх гол зняв усі питання про переможця. Після доволі затяжної атаки з кількома ударами й відскоками пробив у дальній кут Коноплянка, а Русол ще й підставив під м'яч потилицю, змінивши напрямок польоту і дезорієнтувавши воротаря.

Далі командам лишилося догравати. Запоріжці досить мляво атакували, "Дніпро" іноді огризався трохи гостріше. В решті-решт, коли глядачі вже збиралися до виходів, Гладкий продерся крізь двох захисників "Металурга" і проштовхнув м'яча до сітки воріт Безотосного. Тепер критики Олександра будуть поводити себе трохи тихіше, хоча нарікань до нього і після сьогоднішнього матчу лишається багато.

Як і до всієї команди загалом, але то все - пізніше, а сьогодні "Дніпро" святкує впевнену перемогу. Перемогу, що дає стимул боротися далі, бо турнірні перспективи лишаються непоганими. Перемогу над історично принциповим суперником, яка може стати останньою на найближчі роки. Що буде далі - не знає ніхто. Але інтрига залишається, і це, безперечно, дуже добре.

Коментарі ()