Головне

Прем'єр-ліга. "Динамо" розгромило "Арсенал" у гостях на власному полі

23.04.2011 19:09 1279 0
Прем'єр-ліга. "Динамо" розгромило "Арсенал" у гостях на власному полі

Київське дербі президенти "Динамо" й "Арсенала" вирішили провести на стадіоні імені Валерія Лобановського. Воно і не дивно, адже арена Баннікова, яка вміщує трохи більше півтори тисячі глядачів, для такого поєдинку підійти ніяк не може.

Ба більше! Вадим Рабінович заявив напередодні, що він підписав угоду з Ігорем Суркісом, яка передбачає проведення домашніх матчів на "Динамо" - 10-12 з 15. Очевидно, мова йшла про новий сезон чемпіонату. Пояснив це власник "Арсенала" тим, що стадіон імені Баннікова є для його клубу нефартовим. Але відразу виникає кілька запитань. Перше: а як же нова власна арена Рабіновича, яку він уже обіцяє дуже довго? Друге: "Арсенал" не пустять на реконструйований "Олімпійський"?

Зважаючи на єврокубкові амбіції президента "Арсенала", він, напевне, саме тому підписав угоду із Суркісом. Навряд чи допустили б стадіон Баннікова до Ліги Європи, а так відразу є підстрахування. Проте поки "каштанчикам" з єврокубками доведеться почекати. Цьому підтвердження розгромна поразка від віце-чемпіона України. Не допомогли і преміальні, які обіцяє Рабінович гравцям за вихід у Лігу Європи.

"Біло-сині", як і у попередньому матчі із "Зорею", досить швидко повели у рухунку. Відзначився Ярмоленко. До того ініціатива повністю була саме у "Динамо". Після голу номінальні гості віддали м'яч супернику, проте створити небезпечні моменти "Арсеналу" не вдавалося. Загалом, у першому таймі "червоно-сині" лише одного разу влучили у ствір воріт Шовковського. А під завісу 45-хвилинки пропустили вдруге - Шевченко.

Друга половина гри пройшла рівніше, навіть за переваги "Арсенала". Як мінімум, тричі мали вони забивати. Спочатку Мазілу з Ковпаком не змогли пробити Шовковського після прострілу справа від Єщенка. Згодом Шацьких розібрався із захисником на лівому фланзі та завдав удару з гострого кута. Тут поперечина зіграла за суперника. І нарешті третій момент - це вихід віч-на-віч Мазілу, який ліквідував воротар.

Як каже відоме футбольне правило, не забиваєш ти - забивають тобі. За дві хвилини до завершення основного часу грубо помилилися захисники "канонірів", Кравець відпасував на хід Гусєву, який розібрався з Погорілим.

Після звітного матчу підопічні Сьоміна відірвалися від третього місця на шість очок, адже "Металіст" програв у Донецьку "Шахтарю". З іншого боку відрив від "гірників" не змінився, а це означає, що у наступному турі Луческу та його команді вистачить і нічиєї у грі проти "Динамо", щоб стати чемпіонами. А в "Арсенала" шанс поквитатися з "біло-синіми" буде вже 11 травня, коли ці клуби зійдуться у півфіналі Кубку України.

Коментарі ()