Головне

Таджицького футболіста відсторонили від участі у чемпіонаті через бороду

18.04.2011 19:25 417 0

Один з провідних гравців футбольної команди Хайр з міста Вахдат вищого футбольного дивізіону Таджикистану Парвіз Турсунов не був допущений до матчів у новому сезоні бороди через свою бороду.

Коментуючи причини дискваліфікації гравця, старший тренер клубу Тохір Мумінов заявив, що керівництво команди не має претензій до Турсунову, в тому числі з приводу його зовнішності.

"Проте через зовнішність у нього є проблеми з МВС. І поки він не вирішив питання своєї бороди, його відсутність негативно позначається на грі команди", - сказав тренер.

Тим часом сам футболіст заявив журналістам, що якщо перед ним буде стояти вибір - борода чи футбол, він зробить його на користь рослинності на обличчі.

"Тому що футбол - це мирське, а ми повинні думати про вічне. Носіння бороди - один з важливих заповітів пророка Мухаммада", - сказав Турсунов.

У прес-службі МВС Таджикистану заявили, що розпоряджень керівництва міністерства щодо носіння бороди спортсменами немає, і ті співробітники МВС, які чинять тиск на громадян, що носять бороду з-за їх зовнішності, в разі виявлення їх особи понесуть покарання, пише korrespondent.net.

Коментарі ()