Головне

"Шахтар" - "Барселона" - 1:6 і каталонці у півфіналі Ліги чемпіонів

13.04.2011 00:16 1038 0
"Шахтар" - "Барселона" - 1:6 і каталонці у півфіналі Ліги чемпіонів

Каталонська "Барселона" доволі легко вийшла до півфіналу Ліги чемпіонів, здолавши донецький "Шахтар" із загальним рахунком 6:1. Після 5:1 на "Камп Ноу" мало хто сподівався на диво у матчі-відповідь на "Донбас-арені". Якщо ж хтось і марив думкою про можливий розгром "Барси" з різницею у чотири м`ячі, то цю людину варто назвати божевільною.

Головною метою "Шахтаря" у цій грі став результат. Таку вказівку гравці клубу отримали від Мірча Луческу, а пізніше її закріпив власник донецького клубу Рінат Ахметов.

Чи мав шанси "Шахтар" на перемогу в цьому матчі, який вже нічого не значив для "Барселони"? Мабуть, що ні. Так, у "Шахтаря" були моменти пробити Вальдеса. Ще в першому таймі кілька разів ма забивати Адріано, але мазав і по перерві був замінений. Та ж сам доля спіткала й Косту, який нині переживає ігрову кризу.

"Барселона" ж приїхала до Донецька за результатом і здобула б його будь-що. Навіть якби "Шахтар" забив, то каталонці зробили б це двічі, чи тричі, якби того потребувала ситуація. Справді, у першому таймі "Шахтар" більше атакував, мав гольові моменти, а ось володіння м`ячем було 45:55 на користь гостей.

Як тільки "Барселоні" набридало грати у піжмурки, то "Шахтарю" доводилося сутужно. "Барселона" забила свій єдиний гол в цій грі на 43 хвилині. Відзначився все той же Мессі, який таки зумів пробити П`ятова. Аргетинець ще мав кілька шансів забити голкіперу "Шахтаря", але робив він це вже граючись, намагаючись забити ефектні м`ячі.

"Шахтар" же старався і працював на перемогу всю гру. Активними були Хюбшман, Вілліан, Шевчук, Ракицький та Жадсон. Щоправда нічого з того не вийшло, але "галочка" стоїть...

"Барселона" в даній ігровій формі - це команда, яка могла б на спір забити будь-якій команді і десть голів в одній грі. Але цього синьо-гранатовим варто захотіти. У матч-відповідь з "Шахтарем" підопічні Гвардіоли були думками вже в майбутній грі з "Реалом" в Прімеро, і грали вони з "Шахтарем" у свій футбол при максимальній економії сил.

Тепер на "Барселону" чекає півфінал Ліги чемпіонів з "Реалом", а "Шахтар" отримав ще один урок футболу від справді гранда європейського футболу.

Коментарі ()