Головне

Прем'єр-ліга. "Дніпро" знову не втримав результат

02.04.2011 23:49 929 0
Прем'єр-ліга. "Дніпро" знову не втримав результат

Не так багато часу пройшло з тих пір, коли великою проблемою для "Дніпра", керованого тоді ще Володимиром Безсоновим, було завести м'яча до воріт суперників, які організовано діють у захисті. З приходом Хуанде Рамоса ця проблема вже не стоїть так гостро - команда показує непогану результативність, забиваючи майже в кожній зустрічі. Але тепер непосильною задачею для дніпрян стало, забивши, втримати переможний рахунок. Не вдалося це із "Таврією", не вийшло з "Металістом". Дякуючи київським динамівцям, які два тижні тому не докладали великих зусиль, аби відігратися, "Дніпро" таки здобув тоді мінімальну перемогу. Але сьогодні неприємна тенденція знову нагадала про себе, до того ж із більшою силою.

Проти "Металурга" "Дніпро" вийшов майже у минулорічному складі - на полі знайшлося місце і для Назаренка, і для Феррейри, які вже давно не виходили з перших хвилин. Перший замінив дискваліфікованого Кравченка, другий - травмованого Стрініча. З новачків же в основі вийшов лише Джуліано, а Інкум, який провів повністю усі три попередніх зустрічі, лишився в запасі, пропустивши Русола та Мандзюка, які повернулися після пошкоджень.

Почалося для гостей усе доволі оптимістично - вже на другій хвилині після вкидання ауту Гладкий вже звично вдало скинув м'яч головою на дальній кут штрафного майданчика, звідки влучно повз Бандуру пробив Назаренко. Сергій на радощах показує на своє прізвище на спині, ніби нагадуючи, що зарано про нього почали забувати, а Сашко зі своїми скидками потроху вибивається в ряди кращих асистентів "Дніпра".

Та "Металург" недовго відходив від такого шоку. Даючи можливість гостям неквапливо розігрувати свої атаки, вони відповіли різкими контрвипадами, вже другий з яких виявився результативним. Лазіч зібрав навколо себе велику групу гравців оборони "Дніпра", після чого зміг віддати м'яча на Іванка, який на великій швидкості зумів проскочити повз захисників і пробити Лаштувку.

Але, на противагу такому жвавому початку, наступна година вийшла напрочуд спокійною. Донецьк спокійно оборонявся, "Дніпро" спокійно тримав м'яч, комбінуючи далеко від чужих воріт. Не вистачало Коноплянки та Стрініча, які вже привчили до своїх швидких дій на флангах, натомість Джуліано, який за їх відсутності мав стати диригентом у центральній зоні, видав невиразний матч, показавши завеликий відсоток браку у передачах.

Коли за 15 хвилин до кінця зустрічі Фернандеш збив у карному майданчику Чеберячка і Покидько призначив пенальті у ворота "Металурга", здалося, що "Дніпро" таки дотисне суперників. Але доки гості відсвяткувати влучний постріл Назаренка, донеччани у першій же атаці знову зрівняли рахунок! Розслабився захист "Дніпра", зупинившись після першого удару Аді, і ніхто не завадив Аделейє на добиванні розстрілювати Лаштувку.

Як вже було сказано на початку, це вже втретє протягом місяця дніпропетровці не змогли втримати рахунок 2:1 на свою користь. Схоже, що цей факт зломив їх психологічно, і передумов для третього голу у ворота Бандури вже зовсім не проглядалося. Опустила голови не лише атака гостей, а і лінія захисту, чим і скористалися господарі, які відсиділи більшу частину поєдинку в обороні. У той час, як захисники "Дніпра" створювали штучний офсайд для одного з гравців "Металурга", з глибини поля поміж ними на побачення з голкіпером вискочив Голайдо. Денис зіграв холоднокровно, оформивши остаточний рахунок у матчі.

"Металург" здобув важливу перемогу, що, разом з нічиїми основних конкурентів, дозволила йому трохи наблизитися до шостого місця, яке може дати путівку до Ліги Європи. А от "Дніпрові" про другу сходинку варто забувати остаточно, та і "Металіст" наздогнати буде тепер значно важче. Напрям роботи для Рамоса очевидний: хоч це і була лише друга його поразка, але і перемагати вдається зовсім не так часто, як того вимагають амбіції "Дніпра".

Коментарі ()