Головне

Товариський матч. Україна U21 - Ісландія U21. "Перемога - вона і в Африці перемога"

24.03.2011 18:49 970 0
Товариський матч. Україна U21 - Ісландія U21. "Перемога - вона і в Африці перемога"

Напівпорожні трибуни стадіону "Динамо" імені Валерія Лобановського сьогодні приймали молодіжну збірну Ісландії.  Наявність у великій кількості вільних місць на трибунах можна пояснити хоча б тим, що уболівальники готуються до більш важливого і цікавішого поєдинку між збірними України та Італії. А от як пояснити відсутність телетрансляції на українських каналах? Оце питання...

Українці розпочали поєдинок, як і мали це робити, з урахування того, що грають на своєму стадіоні. З перших хвилин матчу заволоділи ініціативою, намагались нав'язати ісландцям свою гру. Але аж до середини першого тайму нічого небезпечного нашим хлопцям створити не вдалося. Гості грали від оборони, іноді контратакуючи флангами.

Героєм сьогоднішнього матчу зі стовідсотковою впевненістю можна назвати "динамівця" Андрія Ярмоленка. Того самого, який зацікавив італійський "Мілан". Форвард провів дуже результативний матч, забивши три м'ячі у ворота суперника, з яких суддя зарахував лише два.

На 27-ій хвилині Ярмоленко отримав передачу з глибини поля, звільнився від опіки і технічно пробив у кут воріт. Голкіпер суперника, який попри три пропущені м'ячі провів досить непоганий матч, у цьому епізоді не зміг врятувати свою команду. Хвилин за десять Ярмоленко замкнув прострільну передачу з флангу, але арбітр зафіксував положення поза грою.

До перерви можливість відзначитися мав й інший "динамівець" Артем Кравець, але після його удару м'яч пройшов поруч зі стійкою. Було дуже помітно, що Кравець хоче грати і забивати, але відсутність ігрової практики у команді Сьоміна дає про себе знати. Як результат - у перерві замість Артема на поле вийшов інший "динамівець" - Зозуля, який теж особливо нічим не запам'ятався.

З початку другого тайму підопічні Яковенка відразу "насіли" на ворота суперника. На 51-ій хвилині півзахисник "Зорі" Максим Білий просто феноменальним ударом метрів з 25-ти змусив гостей знову починати із центра поля. Загалом, Білий, як і Ярмоленко, відзначився ще й тим, що постійно був на вістрі атаки, не даючи спокою оборонцям збірної Ісландії. Через десять хвилин після забитого м'яча Максим зробив точну передачу на Ярмоленка, який на замасі прибрав захисника і пробив у дальній від воротаря кут воріт. І відразу Павло Яковенко почав робити заміни - пішли відпочивати герої зустрічі Білий, Ярмоленко, Ракицький і Степаненко.

Після цього хід гри відразу змінився. Нові виконавці, які вийшли на футбольне поле, ще не встигли увійти у гру, чим і скористалися ісландці. Атакуюча активність гостей вилилася у гол, який Йоханнссон забив з пенальті на 70-ій хвилині матчу.

Через дві хвилини гості скоротили відставання. Розрізна передача, яку "проспали" наші захисники, вивела форварда ісландської "молодіжки" на побачення з Бойком, який сьогодні грав якось нервово і невпевнено. Українці намагалися збільшити відрив, ісландці - скоротити його. Але що одні, що інші - безрезультатно.

Останні хвилини матчу наша команда відверто "догравала". Була можливість у Кривцова замкнути навісну передачу, але забракло захисникові точності. Та і гостям просто не вистачало ні фізичних, ні емоційних сил, щоб змінити рахунок на табло київського стадіону.

Підсумовуючи, хочеться сказати, що сьогодні на полі було дві різні молодіжні зібрні України. Перша, це та, яка вела 3:0, і окремі гравців якої готуватимуться до виступу за національну збірну у матчі проти Італії, і друга - яка, вийшовши на заміну, ледь втримала перемогу. Але товариські матчі для того й існують, аби експерементувати. А перемога - вона і в Африці перемога. Навіть з мінімальним рахунком. Тому побажаємо нашим хлопцям перш за все удачі, адже в групі, в якій вони за декілька місяців гратимуть на молодіжному Євро, їм буде нелегко.

Коментарі ()