Головне

Прем'єр-ліга. Шалений матч "Металіста" і "Дніпра"

13.03.2011 19:30 807 0
Прем'єр-ліга. Шалений матч "Металіста" і "Дніпра"

Матч між "Металістом" і "Дніпром" не інакше як "шаленим" назвати не можна. Те що сьогодні продемонстрували обидва суперники можна зі стовідсотковою впевненістю відносити до найкращих зразків скарбнички світового футболу.

Домашній матч проти дніпропетровського клубу підопічні Мирона Маркевича розпочали не найкращим чином. З перших хвилин матчу гості заволоділи ініціативою і притиснули харківський клуб до власних воріт. Як завжди гіперактивним у "Дніпра" був Коноплянка, який то на правому, то на лівому фланзі таранив захист "Металіста".

Ближче до закінчення першого тайму гра вирівнялась, команди багато боролися у центральній зоні, обмінюючись швидкими атаками. А за пару хвилин до завершення першої половини зустрічі все той же Коноплянка не залишив шансів Горяінову - після відскоку м'яч просто-таки ліг на ногу гравця "Дніпра" і він гарматним ударом спрямував його під поперечину.

За хвилину потому стався епізод, який міг повністю вплинути на результат і перебіг матчу, але Селезньову трохи не вистачило точності, і він лише перевірив на міцність перекладину воріт стадіону "Металіст".

Початок другого тайму пройшов у тому ж ключі, що і перша половина зустірчі. На 60 хвилині тепер вже гравці "Металіста" двічі перевірили міцність стійок воріт свого стадіноу, після чого Девіч забив. Але з оффсайду. А за десять хвилин Коноплянка продемонстурвав, що не лише бразильці вміють красиво забивати. Удар, якого завдав Євген був просто феноменальним - холоднокровний, технічний, точний, під саму поперечину. І знову без шансів для голкіпера. 0:2.

Здавалося, що майже всі питання у матчі знято, але за дві хвилини Хавьєр виконав чи то штрафний удар, чи то простріл, на який ніхто з партнерів не відгукнувся, тим самим дезорієнтувавши голкіпера "Дніпра". І у "Металіста" з'явилася надія.

Трибуни переповненого харківського стадіону гнали свою команду вперед, і наступні хвилини для голкіпера, захисників та вболівальників "Дніпра" були, як кажуть, "валідольними". Неймовірно потужний штурм воріт Лаштувки закіничвся голом Хавьєра, який після подачі Фініньо п'ятою переправив м'яч у сітку воріт дніпропетровського клубу.

До фінального свистка обидві команди мали можливості вийти вперед, але футбольний бог вирішив, що нічийний рахунок найбільш закономірний. Як сказав колись один мудрець: "Нема сильнішого серед рівних".

І дійсно, після перегляду таких матчів хочеться дивитись ігри українського чемпіонату. Команди відпрацювали на повну, гра принесла безліч емоцій і вражень. Тому залишається лише чекати наступних турів, адже враховуючи, що "Шахтар" поступився "Карпатам", інтрига все ще зберігається. І судячи з того, що показали сьогодні "Дніпро" і "Металіст" - боротьба за місце в Лізі Чеміпонів, куди мітять обидва клуби, буде дуже серйозною.

Коментарі ()