Головне

Ліга Європи. "Динамівським" серпом по арабським грошам шейхів

10.03.2011 20:51 531 0
Ліга Європи. "Динамівським" серпом по арабським грошам шейхів

Від київського "Динамо" у цей весняний вечір чекали на позитивний результат. Все ж таки надупевнена гра проти турецького "Бешикташа" у попередньому раунді Ліги Європи, а також легка перемога над донецьким "Металургом" у чемпіонаті країни показали, що кияни остаточно вийшли з кризи, яка була протягом майже всього минулого року.

Звичайно ж, робити висновки після трьох поєдинків, особливо навесні, досить важко та зарано. Але ж надія була. Та ще й не мізерна! Букмекери також прокинулися напередодні двобою, дещо позбавивши ангійців статусу явного фаворита. На "Динамо" коефіцієнт приймали вже меншим, аніж на "Манчестер Сіті". Щоправда, пророкували вони нічию.

Додатково варто відзначити набрану форму українськими клубами у єврокубках цього року. "Шахтар" уже у чвертьфіналі Ліги Чемпіонів, від "Динамо" чекають того ж самомго у Лізі Європи. Значить, можемо готуватися, грати  та перемагати у не надто теплу пору року, та ще й після трьох місяців без офіційних матчів. При цьому, на жаль, окремо стоїть приклад "Металіста"...

Водночас настільки феєричної над "Манчестер Сіті", очевидно, не міг чекати навіть найоптимістичніший уболівальник. Звісно, майже кожен сподівався та вірив у такий футбол у виконанні "Динамо".

Про гру писати можна довго, обмірковуючи дії кожного з футболістів киян. Почнемо із захисту. Сьомін виставив Хачеріді не тому, що якісь проблеми мав Леандро Алмейда. Тренер киян випустив Євгена, адже саме з його зростом можна протистояти високим гравцям англійського клубу. Хачеріді виконав таку настанову на п'ять з плюсом! Допомагав Євгену, звичайно, у центрі оборони і Юссуф.

На флангах чудово відіграли Попов і Сілва. Особливо варто відзначити македонця, який і у захисті відпрацьовував, і у нападі допомагав. Там же на флангах почергово діяли Шевченко, Гусєв і Ярмоленко. Ветеран "Динамо" брав своє за рахунок за рахунок досвіду. А Олег з іншим Андрієм - за рахунок блиску в очах і швидкості.

Ярмоленко на своєму лівому фланзі нав'язав таку боротьбу Річардсу, що той такої нечасто отримує у чемпіонаті Англії. А який же пас віддав Ярмоленко на Шевченка, коли той відрив рахунок! Ну і відразу розкажемо про другий гол. Шевченко подав з правого флангу у штрафний майданчик, де боротьбу у височенного захисника виграв Мілевський, скинувши гольовий пас на Гусєва.

Артем, як і зазвичай, був на вістрі. Німецький арбітр відразу показав, що не буде реагувати на падіння форварда. Артем, очевидно, зрозумів і вирішив більше не падати, а пограти. І зіграв непогано - віддавав паси, тіснив захисників. Окремо заслуговує уваги його підкат на 66 хвилині. У центрі поля. Підкат від Мілевського!

Єрьоменко звично віддавав свої фірмові чудові передачі, Вукоєвіч зубами чіплявся за кожен м'яч. І нарешті гра Шовковського. Олександр по-справжньому врятував одного разу - на 59 хвилині, коли витягнув м'яч з кута. В інших моментах воротар також не ловив гав.

На чолі всього цього Юрій Сьомін. Тренер зробив у звітній грі з "Динамо" таку команду, що навіть Манчіні не розумів, як таке може бути. А після другого пропущеного м'яча Роберто взагалі просто махав руками із широко розплющеними очима. Хай тепер думає, як протистояти команді Сьоміна у Манчестері. У нього є рівно тиждень. Проте і киянам не варто закидати англійців шапками після першої перемоги! Це був лише перший раунд, повністю виграний "Динамо".

Коментарі ()