Головне

Прем'єр-ліга. Шалена кінцівка від "Дніпра" та "Таврії"

06.03.2011 19:07 589 0
Прем'єр-ліга. Шалена кінцівка від "Дніпра" та "Таврії"

Четвірка команд, до яких була прикута найбільша увага напередодні відновлення першості, показала чотири різноманітних результати. "Шахтар" здобув перемогу вимучену, "Динамо" - легку. "Металіст" заколисував нульовою нічиєю, тож "Дніпру" лишилося показати нічию бойову – з розв’язкою, сповненою інтриги.

Насправді, з цих чотирьох саме стан "Дніпра" був найбільшою загадкою для громадськості – решта "вічних медалістів" вже встигли показати себе у Європі. А от як вплине на "дніпрян" двадцятимільйонне вливання у вигляді п’яти новачків, напевне сказати ніхто не міг. І під бадьорі заспіви безсмертного Міші Круга "Что ж ты, фраер, сдал назад", які лунали з динаміків "Дніпро-Арени" перед матчем, місцева публіка, що знудьгувалася за великим футболом, потягнулася на стадіон.

Власне, ще до старту туру, переглянувши список команд-господарів, можна було впевнено стверджувати, що саме на цьому матчі відвідуваність буде найбільшою. Так і сталося – 15 тисяч, вдвічі більше, ніж на луганському "Авангарді", який здобув друге місце за глядачами у 20 турі.

От у чому не хотілося б змагатися з "Авангардом", так це в якості газону. Погода зранку змусила понервувати з цього приводу – після тижня яскравого сонця Дніпропетровськ раптом прокинувся, занесений снігом, який за плюсової температури одразу ж почав танути. Але біди не сталося: за полем, звичайно, було зрозуміло, що ми знаходимося не в Німеччині, а в Україні, але все ж не у Луганську.

Отож, дочекалися – сезон стартував. Рамос вирішив не тримати інтриги й випустив на поле усіх п’ятьох новеньких, Петров відповів лише одним дебютантом  - Дамір Кахріман став у ворота. І, як виявилося, саме наставник сімферопольців вчинив правильніше. Його команда виглядала значно організованішою за своїх суперників, які, особливо до перерви, виглядали розгублено, часто не розуміючи задумів один одного.

Власне, це і була головна проблема сьогоднішнього "Дніпра": якщо індивідуально кожен з дебютантів виглядав доволі пристойно, то зіграти командно їм, взагалі кажучи, так і не вдалося. Матеус багато рухався на вістрі, але хороших передач не отримував; Джуліано, на якого покладені чи не найбільші надії, не знаходив свого місця у центрі поля; Інкум зі Стрінічем на флангах, йдучи в атаку, не знаходили партнерів, а при втраті м’яча не завжди знали, коли повернутися; ну і Рівас в парі з Русолом у центрі захисту також не врятували жодного разу, коли це було необхідно.

Так і проходив поєдинок: "Дніпро" володів м’ячем, при цьому не маючи можливості пробити по воротам «Таврії». Гості ж чекали свого шансу, і в середині першого тайму Шиндеру вдався прохід лівим флангом (Інкум далеко попереду, Русол, що поспішав на підстраховку, наштовхнувся на Кравченка, Сергій же за Антоном не встиг), простріл на 11-метрову точку, де Ідахор, якого начебто тримав Стрініч, спокійно скинув м’яча Платону – 0:1. "Таврія" закривається ще щільніше, у "Дніпра" в атаці нічого не виходить. Єдиний напівмомент – штрафний від Стрініча поруч із дев’яткою (Дніпропетровськ отримав ще одного непоганого виконавця стандартів).

Другий тайм продовжувався в тому ж ключі, доки "Таврія" один за одним не змарнувала ще два гольових моменти. Тут Хуанде Рамос і наважився на несподівану заміну – опорника Кравченка міняє форвард Гладкий. Власне, саме появи Олександра зі старту очікувала місцева публіка – адже це він забив на зборах 10 м’ячів, у той час, як Селезньов і Матеус більшу їх частину провели в лазареті. Та з’явився на полі він лише зараз, і саме після цього гра "Дніпра" пожвавилася.

Не скажемо, що в цьому заслуга саме Гладкого, але сама наявність додаткової людини попереду додала господарям впевненості, і біля воріт Даміра нарешті почали виникати моменти. І знову не вистачало взаєморозуміння "Дніпру": Коноплянка подає на ближню стійку – а група гравців чекає його навісу на дальній; Матеус біжить вперед – а йому дають пас за спину.

Вболівальники "Дніпра" вже були змирилися з черговим невдалим стартом весни, аж раптом гол усе-таки стався: Гладкий скинув Селезньову після навісу Джуліано, і Євген з рикошетом від голови захисника відправив м’яча до воріт! "Таврія" запанікувала, і "Дніпро" це відчув. Тиск господарів не припинявся, гостям же не вдавалося тримати м’яча, і після чергової їх втрати з м’ячем в 30 метрах до воріт опинився Стрініч. Іван не став шукати шляхів для розвитку атаки, а просто підробив м’яч під ліву ногу і потужно пробив – від поперечини, без шансів для воротаря.

І, на біду для "Дніпра", його гравці повірили у перемогу. Хлопці в синьому на куражі провели ще пару хороших атак, які недбало й змарнували. А потім "Таврія" несподівано зібралася й огризнулася. Ідахор перекинув м’яча через Ріваса, давши Фещуку пробити між Русолом та Стрінічем. До всього, ще й Лаштувка, який нудьгував увесь матч, пропустив м’яча між ногами – 2:2.

"Дніпро" ще мав пару нагод для того, аби знову вийти уперед. Але Селезньов вже був на лавці, а Гладкий забиває, мабуть, лише на зборах, Матеус на подачу Стрініча не встиг, а Коноплянці трохи не вистачило влучності.

Звичайно, робити висновки за одним матчем – справа невдячна, але після перерви нічого іншого не лишається. Поки що ж, "Дніпро" слідом за "Металістом" показав, що розмови про друге місце дещо передчасні. Але потенціал у цієї команди є, гравці ніби прийшли якісні, і, давши їм зігратися, пізніше можна буде і отримати непоганий результат. Ну а наступної неділі чекаємо на дербі з "Металістом"!

Коментарі ()