Головне

Ліга Чемпіонів. "Інтер" - "Баварія" 0:1. Перша серія "помсти" вдалася. ВІДЕО

24.02.2011 00:25 959 0
Ліга Чемпіонів. "Інтер" - "Баварія" 0:1. Перша серія "помсти" вдалася. ВІДЕО

Головна інтрига протистояння команд була визначена одразу після жеребкування. Два фіналісти останнього розіграшу Ліги Чемпіонів, два супергранди своїх країн, де німці мали довести, що були не менш гідні перемоги у травневому фіналі 2010 року, а італійці (хоча скільки їх там у команді) показати, що й без Жозе Моуріньо залишаються боєздатним колективом, котрому до снаги захистити свій титул. Варто й тоді було чекати на якісний футбол, а після того як обидві команди додали останнім часом - "Інтер" після зміни тренера, "Баварія" з поверненням травмованих - сподівання ще більш виправдалися.

І матч не "підвів". Серед усіх матчів цієї стадії турніру ця зустріч, без сумніву, була найбільш видовищною та водночас висококласною за сукупністю компонентів. Варто подякувати обом командам, які показали чи не взірець сучасного футболу. І навіть незважаючи на виїзну перемогу віддавати мюнхенцям більш, ніж 50 відсотків шансів на вихід у чвертьфінал не варто. "Інтер" з такою грою може розраховувати на "люб'язність" німців у вигляді поразки вдома.

Починалося все з пресингу команд в стартові хвилини. Обидві команди не давали перепочити одна іншій, причому участь у захисних діях брали всі, навіть такі індивідуалісти, як Роббен та Ето'О. Щодо останнього, то його протистояння із захисниками "Баварії" стало ключовим в першому таймі. Самуель грав натхненно, і зупинити його не міг ніхто. Ніхто, окрім Анатолія Тимощука. Українець видав чудовий матч, і хоча повністю закрити камерунця не зміг, але виграв в нього стільки єдиноборств, що має занести цей матч до золотого фонду своїх виступів. За "Баварію" - так точно.

Першим супермоментом в матчі не скористався "Інтер". Камбіассо розстрілював Крафта метрів з трьох після тонкого пасу Ето'О, але юний голкіпер встиг перекрити напрямок удару. Вже у атаці-відповіді Рібері після навісу Роббена поцілив у перекладину. Далі Гомес фактично не використав своєрідний 11-метровий, поціливши у горобців після класного прострілу Лама. Потім після кутового все той же форвард "Інтера" після скидки від Лусіо бив метрів з 7 і мав забивати, але Крафт неймовірним чином зреагував. Отак, в обопільних атаках і пройшов весь перший тайм.

Друга 45-хвилинка пройшла за відчутної переваги гостей, в яких розігрався Роббен. Якби не наявність у складі своєї команди Крафта та Тимощука, Арьєн без сумніву мав би отримати звання MVP мюнхенців цього вечора. А так - "просто" найкращий в атаці. Гравець збірної Нідерландів раз за разом шматував лівий фланг оборони "Інтера" і справедливо, що саме його дії призвели до вирішального голу. Але це вже буде пізніше.

А поки - Роббен на 54-й хвилині у фірмовому стилі змістився з флангу, цього разу лівого, пройшов вздовж лінії штрафного та пробив у штангу. Його подача знайшла самотнього Мюллера у кількох метрах від воріт, але Томасу забракло зросту, що спокійно переправити м'яч у сітку. Ще одну подачу, цього разу на Гомеса, в останній момент перервали захисники. І - за законами жанру - відповідь "Інтера".

Це Ето'О б'є метрів з 13, Крафт відбиває, ніхто вже не встигав завадити Камбіассо добити, але аргентинський лідер півзахисту господарів щосили пробив вище поперечки. Одразу ж Роббен знову видає свій прохід, вже правим флангом, але трохи не влучає у дальню "дев'ятку". В ці хвилини хотілося, щоб гра тривала ще й ще, але було зрозуміло, що постійно перегравати захисників атака команд не зможе. Середина тайму стала демонстрацією високого рівня оборонців команд. "Солістом" виступив Лусіо, котрий в цій грі нагадав самого себе найкращих взірців гри ще за леверкузенський "Байер", коли він встигав і у захисті відпрацювати скелею, і у напад сходити гостро. Не відставали й інші - Дзанетті, Бадштубер, знову ж таки Тимощук.

Сплеск активності відбувся в останні десять хвилин. "Інтер", котрий більшу частину тайму відсидів у захисті, вирішив вирвати перемогу, а, може, й суперники трохи втомилися. Спочатку Крафт перервав гострий простріл-удар Харджі з правого флангу. Потім Снейдер із допомогою рикошета ледве не надіслав м'яч у ворота після штрафного. Станковіч мав забивати головою після кутового, але голкіпер "Баварії" знову відбив. Як апогей атак "Інтера" - удар Ето'О метрів з 13-15. Тут після того, як м'яч зачепив когось зі скупчення гравців, які перебували у штрафному майданчику, вже й Крафт був безсилий, але "зрадлива" сфера пройшла в сантиметрах поруч від стійки.

Після цього відбулася розплата. Роббен підхопив м'яч на правому фланзі, а далі виконав традиційний для себе прохід, котрий напевно у школах "Баварії" та Нідерландів скоро будуть занти напам'ять. Зміщення з флангу, удар з лівої метрів з 25-28, Сезар відбиває перед собою, а далі Гомес своїм шансом скористався значно краще за Камбіассо. 0:1, і гра зроблена! Але зроблена лише перша частина плану, і, як вже зазначалося, казати, що цього року в кубку Ліги Чемпіонів буде новий володар дещо передчасно. Майстерність гравців міланського клубу нікуди не ділася, і питання лише в тому, чи зможе Леонардо скористатися досвідом минулого сезону, коли його "Мілан" у рівному матчі поступився вдома "Манчестеру", чекав на реванш і повністю провалився у Англії. Загадувати не варто, але точно хочеться, щоб і другий матч став справжнім святом Футболу.

Коментарі ()